Foto – Juris Kalniņš

2017. gads sportā – klusāks, bet ar odziņām 0

Nākamais gads starptautiskajā arēnā būs klusāks kā aizvadītais – bez olimpiskajām spēlēm un lielajiem futbola čempionātiem. Līdz ar to par nozīmīgāko uzskatāms pasaules čempionāts vieglatlētikā, kas augustā risināsies Anglijas galvaspilsētā Londonā.

Reklāma
Reklāma

Sigulda gatavojas

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Pasaules sportā un arī latviešu līdzjutējiem pirmais atskaites punkts būs Austrālijas atklātais tenisa čempionāts, kas tradicionāli startē janvāra vidū. Dienvidu puslodes saule latviešus nekad nav lutinājusi, bet gadam jābūt interesantam, jo Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko ir ranga pirmajā piecdesmitniekā. Varbūt atkal lidot sāks Ernests Gulbis?

Janvāra izskaņā Angelīna Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs mēģinās pārsteigt tienešus un iepriecināt publiku Eiropas čempionātā daiļslidošanā Čehijā. Pērn Angelīna bija ceturtā, Deniss – 12. Varbūt izdosies vēl labāk. Tikmēr Siguldā pirmo reizi notiks pasaules junioru čempionāts skeletonā, bet nedēļu vēlāk pasaules medaļas pie mums dalīs arī kamaniņu juniori. Vēl pirms tam Sigulda tradicionāli uzņems Pasaules kausa posmu kamaniņu sportā. Tās ir labas un stipras tradīcijas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sacensību apritē pēc muguras operācijas gatavs atgriezties bobsleja pilots Oskars Melbārdis, vēlēsim viņam veiksmi un veselību. Skeletonistam Martinam Dukuram – atgriezties tur, kur viņam pienākas, proti, uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Biatlonistam Andrejam Rastorgujevam – drošu roku šautuvē. Tad viss būs labi.

Zīmīgs datums Latvijas sportā, iespējams, būs 12. februāris, kad NBA savā starpā spēlēs Ņujorkas “Knicks” un Sanantonio “Spurs”. Pirmo reizi pasaules stiprākajā līgā varētu krustoties divu latviešu – Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna – ceļi. Tieši pēc nedēļas arī NBA Visu Zvaigšņu spēle. Varbūt arī ar Porziņģi. Ņūorleānā liepājnieks būs jebkurā gadījumā, jo ir arī tāds pasākums kā debitantu un otrgadnieku mačs.

Latvijas futbola izlase marta beigās viesos pret Šveici atsāks Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Jābūt optimistiem – gads būs labāks, mūsējie uzvarēs ne tikai Andoru un rangā atkal iekļūs pirmajā simtniekā. Bet jūnijā Rīgā viesosies Eiropas čempioni un pats Krištianu Ronaldu.

Gaidām Hārtliju

Hokeja pavasari ievadīs Latvijas U-18 izlases cīņas pasaules čempionāta elites divīzijā Slovākijā, bet paralēli Latvijas izlase gatavosies pasaules čempionātam Ķelnē. Jācer, ka Bobs Hārtlijs tiks līdz Rīgai un mūsu hokejā sāksies jauna ēra. Vai vismaz – citādāka.

Jauno olimpisko ciklu iesāks arī pludmales volejbolisti – Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš būs līmenī. Svaru stieņus cels Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha.

Jūnijā Čehijā risināsies Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, kurā septīto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvijas izlase.

Jūlija izskaņā ASV notiks pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Ļoti iespējams, ka tur punktu izcilajai karjerai liks divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. Augustā, kā jau minēts, uz skatuves iznāks sporta karaliene vieglatlētika un Latvijas delegācija ar gada princesi Lauru Ikaunieci-Admidiņu priekšgalā.

Reklāma
Reklāma

Septembrī jutīsim līdzi Latvijas izlasei Eiropas čempionātā basketbolā Turcijā. Ja Ainara Bagatska komanda būs spēcīgākajā sastāvā, tam jābūt labam basketbolam.

Motoru sporta fani nākamajā gadā arī klātienē varēs vērot nu jau pārbaudītas vērtības – Eiropas čempionāta posms rallijā Liepājā, pasaules čempionāta posms rallijkrosā Rīgā un pasaules čempionāta posms motokrosā Ķegumā. Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, Reinis Nitišs, Jānis Baumanis, Pauls Jonass – mūsējie izaicinās pasaules labākos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.