Ekonomika
Bizness

23 jauni saldējuma veidi 0


Jaunais Rūjienas saldējums bumbiņās.
Jaunais Rūjienas saldējums bumbiņās.
Foto – Valdis Semjonovs

Jauni saldējuma veidi

Sākoties šā gada vasaras sezonai, piena pārstrādes uzņēmumi ir paplašinājuši ražoto saldējumu klāstu ar jauniem produktiem. Tā AS “Food Union” piedāvā desmit jaunus saldējuma veidus, AS “Druva Food” – deviņus, bet SIA “Rūjienas saldējums” – četrus.

“Gluži kā modes nozarē, arī saldējuma jomā ik gadu ienāk jaunas tendences un vēsmas. Šogad īpašu uzsvaru liekam uz klasisku garšu jaunām interpretācijām un ne tik ierastām formām un tekstūrām. Piemēram, šogad ļoti daudz domājām par vafeļu kraukšķīguma uzlabošanu. Ticam, ka starp šīs sezonas jaunumiem savus favorītus varēs atrast ikviens aukstā garduma cienītājs. Vienlaikus gribam uzsvērt, ka mūsu attieksme pret augstvērtīgām izejvielām nemainās – joprojām saldējumu ražojam no kvalitatīvākā Latvijas piena un saldā krējuma,” saka Sandra Usačeva, “Food Union” saldējumu zīmolu vadītāja.


Saldējums ar 40% biezpiena

Starp “Food Union” jaunumiem ir trīs saldējumi “Ekselence”, pieci biezpiena sieriņa saldējumi “Kārums”, kā arī pa vienam tradicionālo zīmolu “Pols” un “Klasika” saldējumiem. Plašajam “Ekselences” saldējumu klāstam šogad pievienojas vaniļas plombīra saldējums, kas pārklāts ar piena šokolādes vai mandeļu–piena šokolādes glazūru. Tie, kuri iecienījuši Latvijas gastronomijai raksturīgās garšas, noteikti novērtēs Rīgas Melnā balzama–upeņu “Ekselences” saldējumu lielajā vafeļu konusā. Starp šī gada lielākajiem jaunumiem, uzsver S. Usačeva, ir arī biezpiena saldējums “Kārums” ar maigi skābenu garšu. Skābeno garšu nodrošina augstākās kvalitātes biezpiens, kas veido 40% no saldējuma sastāva. “Food Union” šovasar piedāvās arī saldējumu “Klasika” ar karameļu saldējumu vafeļu konusā ar karameļu mērci un pārklātu ar karameļu–riekstu glazūru, bet “Polu” – ar šokolādes plombīra saldējumu ar šokolādes gabaliņiem.

“Food Union” Latvijā apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus – Rīgas Piena kombinātu, “Valmieras pienu” un “Rīgas piensaimnieku”.

Varēs nopirkt bumbiņsaldējumu

Ar jaunām garšām pircējus iepriecinās arī saldējumu ražotāja SIA “Rūjienas saldējums”. Šovasar Latvijas pircējus sasniegs inovatīvais bumbiņsaldējums “MineMilts”, kas izceļas ar savu īpašo tekstūru un garšu. Viena litra kārbiņās varēs baudīt auzu pārslu, cidoniju un smiltsērkšķu garšas saldējumu, bet iecienītās vafeļu glāzītēs saldējummīļus priecēs ķiršu, šokolādes garšas, kā arī aveņu, ingvera un akajogas garšu buķete. Košļeņu garšas mīļotājiem “Rūjienas saldējums” piedāvā “Buble gum” saldējumu uz kociņa. “Nemainīga paliek īstā vērtība – saldā krējuma, piena un cukura īpašā garša, ar ko tik ļoti varam lepoties,” sākoties vasarai, atzīst “Rūjienas saldējuma” speciāliste Ieva Dreimane.

Jaunas saldējuma garšas piedāvā arī AS “Druva Food” – pircēju uzmanību ražotājs šovasar centīsies piesaistīt ar trim saldējuma veidiem vafeļu glāzītēs – jāņogu–upeņu, melleņu un ērkšķogu, kas tirgū pieejami ar zīmolu “No omes dārza”. Jaunums ir arī zilas krāsas saldējums uz kociņa ar košļājamās gumijas garšu “Buble Blu”. Izrādās, šis saldējums testa pārbaudēs ļoti garšojis ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Turklāt, ražotājs uzsver, zilais saldējums top no dabiskiem produktiem.

Jaunumi sagaida arī “HoReCa” segmentu (viesnīcas, restorāni, kafejnīcas) – piecu litru iepakojumā “Druva Food” saldējums būs ne tikai ar jaunajām garšām, bet arī vēl ar citronu, ābolu strūdeles, “cafe latte”, aveņu un mohito garšu.

LA.lv