2500:160 0

Uz LTV “Sastrēgumstundas” 25. aprīļa jautājumu “vai referendumā jāļauj lemt par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem?” TV skatītāji atbildēja ar 2500 izteikti noraidošajiem “nē” pret 160 “jā”. Domāju, ka šie tūkstoši pārraides skatītāju un faktisku līdzdalībnieku ļoti labi saprata, par kādu politisku jautājumu sabiedrībā spriež, kāda provokācija tiek organizēta un kā interesēs.

Reklāma
Reklāma

 

Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Diemžēl pašā “Sastrēgumstundā” konkrētu, skaidru nostāju dzirdēju tikai no viena dalībnieka, šķiet, gados jaunā Jenēvica k-ga, kurš atzinās, ka atmetis liberālismu pēc 18. februāra notikuma novērtēšanas. Pārējā publika ar konkrēto jautājumu, kas bija uzdots aptaujā pārraides skatītājiem, nenodarbojās, bet cīnījās it kā ap tautai atņemt nolemtām tiesībām.

Čepānes k-dze un Zatlera k-gs turējās dūšīgi. Bet, tā kā skaidrā valodā netika pateikts, ka strīds ir par vai pret patlaban organizēto kārtējo mēģinājumu Latvijas pilsonību izdāļāt zem referenduma demokrātiski faktiskas izkārtnes, skatītājam “no malas” redzētais var būt ne visai saprotams. Tāpēc pavisam īsi – komentāra vietā.

CITI ŠOBRĪD LASA

25. aprīļa “Sastrēgumstundā” uzstājās tādi runātāji kā Petropavlovska k-gs, kas, cik zināms, ir pazīstamās T. Ždanokas palīgs, kam turklāt Latvijas valdība atsacījās piešķirt mūsu valsts pilsonību. Mitrofanova k-gs, arī no Ždanokas komandas, šķiet, bijušais Saeimas deputāts.

 

Pārraidē troksni cēla krieviskajā presē pazīstamais Graudiņa k-gs, kurš iepriekšējā dienā “Vestos” vaimanāja par to, ka viņam esot liegts izteikties, un turpat pa veselu lappusi “neatkarīgais apskatnieks” izrunājās par visu ko, arī par to, ka sakarā ar krievvalodīgās sabiedrības klātbūtni Latvijā esot jānomaina valsts ideoloģija un likumdošana.

 

Tāda bija šīs pārraides publika, un nav jābrīnās, ka tā nobalsoja pretēji 2500 skatītāju viedoklim. Jācer, ka daudzsološo “Sastrēgumstundu” neieņems demagogi vien un tā tomēr nekļūs par kāda “spēka” aģitpunktu. Kas attiecas uz Zatlera kungu un Čepānes kundzi, viņi pārraides otrajā pusē jau bija sapratuši, ka sastapušies ar viņiem pazīstamiem personāžiem. Šī “iepazīšanās” var noderēt arī “Latvijas Avīzes” lasītājiem.

Kā TV skatītājs uzskatu, ka televīzijas reformētājiem būtu visdrīzākajā laikā jāgādā, lai tādās pārraidēs skatītāji var iesaistīties arī pārraižu laikā ar jautājumiem un iebildumiem. Ja vien ir vēlēšanās, to var nodrošināt. Tas vismaz mazinātu risku, ka pārraides var ieņemt agresīvi politikāņi un tendēti politologi.