Izsludināts konkurss jaunu elektrovilcienu nomai uz 15 gadiem 0

AS “Pasažieru vilciens” (PV) šodien izsludināja atklātu konkursu par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Paziņojums par iepirkumu publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja un PV interneta mājas lapās.

PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis norāda, ka ir gandarīts, jo viens liels posms uzņēmuma darbā ir noslēdzies – paveikti visi nepieciešamie sagatavošanās darbi ceļā uz jaunu vilcienu nodrošināšanu pasažieriem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Konkursa nolikums un tehniskās prasības ir sagatavotas tā, lai konkursā varētu piedalīties pēc iespējas lielāks pretendentu skaits, apgalvo uzņēmumā. Tas savukārt ļaušot izvēlēties Latvijai ekonomiski izdevīgāko vilcienu nomas piedāvājumu.

Kā uzsver PV valdes priekšsēdētājs, uzņēmums sagaida no ražotājiem piedāvājumus vilcienu sastāvu nomai, sākot no 25 līdz 45 vienībām. Ņemot vērā piedāvātās nomas cenas un PV veiktās prognozes pasažieru plūsmai turpmākajiem gadiem, tiks izvēlēts optimālais nomājamo vilcienu skaits.

Pretendentu piedāvājumi tiek gaidīti līdz 2014.gada 27.janvārim.

Jau ziņots, ka PV rīcībā esošais ritošais sastāvs ir novecojis un arvien lielākus līdzekļus nākas ieguldīt vilcienu uzturēšanā un kapitālajos remontos, kas nav lietderīgi. PV rīcībā pašlaik esošā ritošā sastāva vidējais vecums ir 25 gadi. Vilcieni vairs sen neatbilst Eiropas Savienības vides aizsardzības prasībām un tajos ir zems pasažieru komforta līmenis.

Kā ziņots, valdība 19.novembrī akceptēja informatīvo ziņojumu, kurā par pamatotāku atzīts variants iegādāties jaunus elektrovilcienus nomā uz 15 gadiem, tos atpērkot, ja pieejamie kredīta resursi būs lētāki nekā nomas izmaksas.

Elektrovilcienu parka atjaunošanas aprēķinos tika izmantoti pieņēmumi, ka “Pasažieru vilciens” turpina veiktpasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu vismaz līdz 2045.gadam un vienas vienības iegādes cena ir 3,4 miljoni latu. Savukārt kopējā līguma summa paredzēta 108 miljoni latu. Plānots iegādāties no 25 līdz 45 elektrovilcienu vienībām jeb sastāviem, kur katrā būtu līdz 270 sēdvietām.

Reklāma
Reklāma

Norādīts, ka gada procentu likme nomai ir 3%, ilgtermiņa kredītam – 2,7%. Uzņēmums arī plānojis pakāpeniskupasažieru skaita pieaugumu no 10% 2015.gadā līdz 20% 2017.gadā. Tāpat plānots elektroenerģijas patēriņu samazināt par 15%, bet uzturēšanas izmaksas samazināt par 20%.

Paredzēts arī kopējās personāla izmaksas samazināt par aptuveni 3%.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.