Kadrs no ”Re:TV” raidījuma.

Kanāli “Rīga TV24”, “Re:TV”, “OTV” no jaunā gada bezmaksas apraidē 2

No 1. janvāra bezmaksas apraidē būs pieejami trīs jauni televīzijas kanāli – informatīvi dokumentālo raidījumu programmu sniegs „Rīga TV24”, reģionālās tematikas atspoguļos SIA “Vidzemes televīzija” ar kanālu „Re:TV”, bet bērnu un jauniešu auditorijai būs pieejama “Ogres Televīzija” ar nosakumu “OTV”, portālu “LA.lv” informē Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Informācijas centrs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 53
Veselam
Cik bieži drīkst veikt rentgenu? Noskaidrojam! 17
Lasīt citas ziņas

”RīgaTV24” šobrīd ir diennakti skatāms visiem ”Baltcom TV” abonentiem, kā arī kabeļtīklu skatītājiem Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Daugavpilī, un citur. Kanālu var skatīties arī internetā.

Kanāls ”Re:TV” šobrīd pieejams “Lattelecom” interaktīvajā TV pamata pakā, “Lattelecom” Virszemes TV ekonomiskajā pakā un tiešraidē internetā.

CITI ŠOBRĪD LASA

”Ogres TV” šobrīd ir reģionālā televīzija, kas veido novadu ziņas.

Attiecīgie televīzijas kanāli uzvarējuši NEPLP rīkotajos konkursos par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālām televīzijām, kas apņemas nodrošināt bezmaksas apraidi visā Latvijā.

Kā zināms, līdz šim pieejamās komerctelevīzijas TV3 un LNT kopš 1.janvāra bezmaksas apraidē vairs nebūs pieejamas.

Konkursā uzvarējušajām televīzijām tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē piešķirtas uz trīs gadiem. Reizi ceturksnī NEPLP nodrošinās kanālu monitorēšanu, lai pārbaudītu to atbilstību sabiedriskā pasūtījuma prasībām.

Ar konkursa rezultātiem gan nav mierā konkurējošās televīzijas, kas arī piedalījās konkursā. SIA “Televīzijas kanāls Pro100TV” un SIA “Bērnu televīzijas kanāls LoLoTV” īpašnieku pārstāvis Konstantīns Vedernikovs šodien gatavošot pieteikumu tiesai, ziņo biznesa portāls “Nozare.lv”. Viņaprāt, gan konkursā uz informatīvi dokumentālās, gan arī uz bērnu un jauniešu programmas veidošanu ir pieļauti pārkāpumi. Konkursa pretendents plāno tiesā arī prasīt pagaidu noregulējumu, lai nepieļautu līguma slēgšanu ar konkursa uzvarētājiem.