Hodorkovskis atbrīvots no cietuma 2

Bijušais naftas uzņēmuma “Jukos” vadītājs Mihails Hodorkovskis piektdien atbrīvots no apcietinājuma.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Notriektā tautumeita 10
Lasīt citas ziņas

“Ap plkst.12.20 (plkst.10.20 pēc Latvijas laika) Mihails Hodorkovskis iznāca no cietuma,” ziņu aģentūrai “Interfax” pavēstījis kāds vārdā neminēts informācijas avots.

“Atbrīvojoties Hodorkovskis vērsās ar personīgu lūgumu noformēt dokumentus izbraukšanai uz ārzemēm. Pēc atbrīvošanas viņš izlidoja uz Vāciju, kur ārstējas viņa māte,” paziņoja Krievijas Federālā sodu izciešanas dienesta preses birojs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Hodorkovskis, kurš savulaik bija bagātākais cilvēks Krievijā, cietumsodu izcieta kolonijā netālu no Segežas pilsētas Karēlijas ziemeļu daļā.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja dekrētu par Hodorkovska apžēlošanu.

“Vadoties pēc humāniem apsvērumiem, es pasludinu, ka Mihails Borisovičs Hodorkovskis būtu jāapžēlo un jāatbrīvo no jebkādas turpmākas sodīšanas ieslodzījuma veidā. Šis dekrēts spēkā stājas parakstīšanas dienā,” teikts Putina parakstītajā un Kremļa publiskotajā dekrētā.

2005.gadā Hodorkovskis kopā ar līdzapsūdzēto Platonu Ļebedevu tika notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem un krāpšanu. 2010.gada decembrī Hodorkovskis un Ļebedevs tika notiesāti par 200 miljonu tonnu naftas piesavināšanos un iegūtās peļņas legalizēšanu. Bija paredzēts, ka Hodorkovskis varētu iznākt brīvībā 2014.gada augustā.

Novērotāji pieļauj, ka Hodorkovskis apžēlots, pirms februāri gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm cenšoties mazināt starptautisko kritiku par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.

Tikmēr laikraksts “Kommersant” piektdien ziņoja, ka Hodorkovskis apžēlošanu Putinam lūdzis drošības dienestu spiediena ietekmē.

Kā liecina izdevuma rīcībā nonākusī informācija, ar Hodorkovski nesen runājuši Krievijas drošības dienestu pārstāvji.

Viņi Hodorkovskim teikuši, ka viņa mātes veselības stāvoklis pasliktinās, un brīdinājuši ieslodzīto par viņam draudošo trešo krimināllietu.

Reklāma
Reklāma

Hodorkovska mātei atklāts vēzis.

“Šī saruna, kas noritēja bez advokātu klātbūtnes, piespieda Mihailu Hodorkovski vērsties pie prezidenta,” norāda laikraksts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.