Foto: Ojārs Martinsons

Samoilovam piešķirts “Jūrmalas gada cilvēka” tituls 0

Par Jūrmalas “Gada cilvēku 2013” atzīts un svinīgā sarīkojumā vakar, 27.decembrī, sveikts jūrmalnieks, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš ar izciliem sportiskiem panākumiem veicinājis Latvijas un Jūrmalas atpazīstamību Eiropā, kā arī veicinājis pludmales volejbola attīstību Jūrmalā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Jūrmalas pilsētas domē portālam “LA.lv” norādīja, ka Samoilovs pārī ar Jāni Šmēdiņu šosezon uzvarējuši vairākos turnīros. Decembrī gūtā uzvara Dienvidāfrikas Republikā ierindojusi sportistus pirmajā vietā pasaules pludmales volejbola rangā,  kas esot nebijis panākums ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas sportistiem.

Samoilovam piešķirta goda zīme “Jūrmalas Gada cilvēks” un pilsētas domes Atzinības raksts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sportists uzsvēris, ka gūtās uzvaras ir kopīgi panākumi, kuros dalās ar savu pārinieku Šmēdiņu un treneri. Samoilovs arī pateicies Jūrmalas pašvaldībai par sniegto atbalstu sporta gaitās un sacījis, ka, piedaloties sacensībās Brazīlijā, Dienvidāfrikā un citās tālās valstīs vienmēr bijis ļoti patīkami sajust jūrmalnieku atbalstu un līdzi dzīvošanu.

“Man patīk Jūrmala, šeit dzīvo lieliski cilvēki un te ir vislabākās pludmales, kur trenēties!” sacīja “Jūrmalas Gada cilvēka” titula ieguvējs. “Lepojos, ka esmu jūrmalnieks un novēlu, lai pilsēta attīstās, lai tā kļūst par iecienītu tūrisma un atpūtas vietu visā pasaulē.”

Titulam “Jūrmalas Gada cilvēks 2013” kopumā bija izvirzīti 10  kandidāti.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas direktora vietniece Irēne Štrause apbalvota ar pilsētas domes Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu jaunās paaudzes muzikālajā izglītībā un kultūrvērtību stiprināšanā. Štrause gandrīz 50 sava darba mūža gadus ir veltījusi jauno mūziķu izglītošanai Jūrmalas Mūzikas vidusskolā. Visus šos gadus profesionāli, ar lielu entuziasmu veikusi savu darbu, ievadot mūzikas un klavierspēļu pasaulē simtiem audzēkņu, kuri guvuši izcilus panākumus Latvijā un starptautiskos konkursos.

Par aktīvu, radošu un ilggadēju darbu Jūrmalas Pilsētas muzeja attīstībā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā Jūrmalas pilsētas domes Atzinības raksts pasniegts Jūrmalas Pilsētas muzeja direktorei Intai Baumanei. Viņa šogad atzīmē 30 darba gadu jubileju Jūrmalas muzejā, bet 25 gadu – muzeja direktores amatā. Šajos gados muzejs ir kļuvis par īpašu vietu pilsētā, kur mūsdienīgā un visiem pieejamā veidā satiekas vēsture, kultūra un māksla.

Reklāma
Reklāma

Jūrmalas pilsētas dome piešķīra Atzinības rakstu arī pilsētas uzņēmuma  “Arsava” vadītājam Artūram Maslovam par pašaizliedzīgu un nesavtīgu rīcību ārkārtas situācijā.  Maslovs Zolitūdes traģēdijas vakarā pēc savas iniciatīvas mobilizējis sava uzņēmuma tehniku, lai sniegtu tehnisku palīdzību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, atbrīvojot cietušos no drupām, kā arī pats personīgi piedalījās glābšanas darbos un celtņu darbības koordinēšanā, norāda pašvaldībā.

Titulu “Jūrmalas Gada cilvēks” piešķir pilsētas dome, lai pateiktos Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētā strādājošiem par izcilu darba ieguldījumu, kas sekmējis pilsētas attīstību un tās pozitīva tēla veidošanu. Pretendentus titulam “Jūrmalas Gada cilvēks ” var pieteikt Jūrmalas pilsētas domes deputāti, iedzīvotāju grupas, konsultatīvās padomes, kā arī pilsētas iestādes un organizācijas. Šo apbalvojumu var piešķirt cilvēkam, kurš dzīvo vai strādā Jūrmalā. Titula ieguvēju aizklātā balsojumā izraudzījās komisija, ko vadīja domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

“Jūrmalas Gada cilvēka” tituls šogad piešķirts 12. reizi.