Publicitātes foto

Latvijas mūziķi piedalās festivālā Kiprā 0

Dziedātāja Biruta Ozoliņa un DJ Monsta (elektronika) kopā ar Miku Čavartu (perkusijas) un Tomu Poišu (kontrabass) 2014. gada pirmajā dienā devušies uz “Lefkosia Loop Festival” Kiprā, ziņo Latvijas Mūzikas informācijas centrs (LMIC).

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Lasīt citas ziņas

Viņu uzstāšanās notiks piektdien, 3. janvārī, Nikozijas “WhereHouse612”. Festivāla viesi tiks iepazīstināti ar latviešu mūziķu jaunāko programmu “Sauli sēju” īpaši Lefkozijas festivālam pielāgotā veidolā – akcentējot “loop” tehnikas piedāvātās iespējas programmas elektroniskajā sadaļā. Par “Sauli sēju” koncepciju, kuras centrā ir Birutas Ozoliņas dziedātās latgaliešu tautasdziesmas, mūziķi teic: “Tautas dziesma ir putns – skaists un brīvs, ko daudziem gribas ielikt krātiņā. Mēs centāmies nevis apgriezt tai spārnus, bet gan atrast ar to kopīgu, visiem mums saprotamu valodu”.

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta nebūs vienīgie, kas elektroniskās mūzikas tehnikas festivālā “krustos” ar tradicionālās mūzikas vērtībām – arī velsiete Marija Kristīna (Maria Christina and the 7 Pedals) liks lietā tradicionālās arfas spēles iemaņas, bet kipriete Vasiliki Anastasiu, gatavojot savu programmu, folkloras tradīcijas iepazinusi Francijā, Turcijā, Katarā, Ķīnā un pat Brazīlijā.
“Lefkosia Loop Festival” viesi šogad būs arī MC Xander (Lielbritānija), NT Wave (Horvātija) , “on lacrimae” (Grieķija), plaši pārstāvēti būs arī paši kiprieši. Festivāls notiek trešo reizi, un Latvijas mūziķu dalība tajā iespējama, pateicoties EK programmas “Kultūra” finansētajam projektam “Minstrel”, kurā kā līdzorganizators darbojas LMIC.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.