Foto – LETA

Daugavpilī nelielos veikalos problēmas ar atlikuma izdošanu eiro sīknaudā 0

Daugavpilī atsevišķās tirdzniecības vietās – pamatā nelielos veikaliņos – pārdevējām radušās problēmas ar atlikuma izdošana sīknaudā – monētās, kas mazākas par 50 eiro centiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Kā aģentūra LETA novēroja kādā apģērbu veikalā pilsētas centrā, kāds vīrietis, iegādājoties kreklu un kaklasaiti, iedevis pārdevējai dažus desmitus latu. Lai naudas atlikumu saņemtu pilnā apmērā, nevis noapaļotu līdz 50 eiro centiem, vīrietim nācies pašam piemeklēt sīknaudu.

Nedaudz izbrīnīts vīrietis bijis arī tad, kad ierastā kases čeka vietā par iemaksāto naudu viņam izrakstīts tā saucamais “mīkstais čeks”. Pārdevēja paskaidrojusi, ka kase veikalā pagaidām vēl nestrādājot un faktiski veikalā esot inventarizācija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzraksts “Inventarizācija” vakar Daugavpilī rotājis arī vairāku citu mazo veikalu skatlogus, novēroja LETA.

Savukārt lielveikalos tirdzniecība noritējusi raiti, un problēmu ar norēķiniem pircējiem nav bijis. Samaksa par iegādāto preci pieņemta gan eiro, gan latos, gan arī norēķinoties ar bankas karti. Pircējam pateikta gan iemaksātā naudas summa gan latos, gan eiro, gan arī izdodamā summa eiro. Abas šīs summas atspoguļojas arī kases čekā.

Pēc aģentūras LETA sastapto iedzīvotāju stāstītā, dažās nelielās tirdzniecības un ēdināšanas vietās papildu grūtības pārdevējiem un kasieriem bieži vien sagādāja klienti, kas, norēķinoties par nelielu pirkumu, deva lielas nominālvērtības latu banknotes, tādējādi cenšoties sev atrisināt latu apmaiņas pret eiro jautājumu.

Tāpat ne visur Daugavpilī bija iespējams norēķināties ar bankas karti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.