Publicitātes foto

Bahs kokļu skaņās 0

Johana Sebastiana Baha mūzika neparastā – kokļu ansambļa “Cantata” – izpildījumā būs dzirdama 29. janvārī plkst.19.00 koncertzālē “Ave sol”, portālu LA.lv informēja koncerta rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Koncertprogrammā iekļauti tādi pazīstami J.S.Baha skaņdarbi kā Tokāta un fūga d-moll, kā arī Prelūdija no Čella svītas Nr.1, Ārija no Orķestra svītas Nr.3 un citi.

Bahs ir baroka laika vācu komponists, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem skaņražiem. Savas dzīves laikā Bahs tika godāts kā izcils ērģelnieks un klavesīnists, bet netika atzīts kā komponists, un tikai pēc ļoti daudziem gadiem, mūzikas satura filozofiskais dziļums un ētiskā jēga ģeniālos skaņdarbus izvirzīja pasaules šedevru vidū.

CITI ŠOBRĪD LASA

Koncertorganizācijas “Ave sol” koklētāju ansamblis “Cantata” dibināts 2010. gadā. Tajā apvienojušās Rīgas P. Jurjāna mūzikas skolas absolventes un audzēknes, kuras mācību laikā ir kļuvušas par dažādu Latvijas un starptautisku konkursu un festivālu laureātēm gan kā solistes, gan kā ansambļa dalībnieces. “Cantata” veido gan latviešu tautas mūzikas apdares, gan dažādu laikmetu un stilu mūzikas pārlikumi koklētāju ansamblim. Ansamblī muzicē Dārta Zelma Skrastiņa, Līga Griķe, Madara Ivanovska, Katrīna Anna Skrastiņa un Sabīne Ādamsone. Mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte.

Ieeja koncertā bez maksas

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.