Foto: LETA

Jauniešu centra izveidei Ķekavā pārbūvēs 100 gadus vecu ēku 0

Nedēļas nogalē starp Ķekavas novada pašvaldību, Rīgas Hanzas Rotari klubu un Vācijas Bordesholmas Rotari klubu parakstīts nodoma protokols par jauniešu centra būvniecību Ķekavā, informē Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Vineta Bērziņa.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Šā gada laikā Ķekavā jaunatnes iniciatīvu centra, nevalstisko organizāciju un citu iedzīvotāju grupu lietošanai plānots pārbūvēt 100 gadus vecu saimniecības ēku. Pārbūves rezultātā taps divstāvu ēka ar pasākumu, nodarbību un konferenču telpām, pagrabstāvu atvēlot līdzās esošā stadiona lietotāju garderobēm, dušām un sporta inventāra glabāšanai.

Topošā jauniešu centra ēkas arhitekts ir Juris Poga, kurš veidojis ideju vizualizāciju ne tikai ēkai, bet arī apkārtnes labiekārtošanai ap ēku kompleksu. Vizuālās idejas viena no galvenajām domām – saglabāt vecās saimniecības ēkas mūra daļas, kas ir vēsturisks mantojums no Ķekavas pagātnes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kaut gan šiem mūriem nav izteikta vēstures pieminekļa statusa, tomēr idejas īstenošanas rezultātā maza daļiņa vēstures tiks apvienota mūsdienīgā un gaumīgā celtnē, klāsta Bērziņa.

Jauniešu centra būvniecības kopējās izmaksas lēšamas gandrīz 380 000 eiro, no tiem 45 000 eiro piešķirs “Rotari”, balstoties uz noslēgto nodomu protokolu. Tāpat centrs taps ar reģionālo ziedojumu atbalstu. Atlikušo summu atvēlēs Ķekavas novada pašvaldība.

Nodomu protokolu parakstīja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, Rīgas Hanzas Rotari kluba prezidents Gundars Strautmanis un “Bordesholmas Rotari kluba” vadība.

Pēc nodoma protokola parakstīšanas un Ķekavas novada pašvaldības budžeta 2014. gadam apstiprināšanas pašvaldība aktīvi turpina darbu pie šī projekta īstenošanas – šobrīd notiek tehniskā projekta izstrāde un martā plānots izsludināt iepirkumu.

Pēc Bērziņas teiktā, “Rotary International Global Grant” ir starptautisks fonds, kas finansiāli atbalsta ilgtermiņa projektus visā pasaulē. Šajā gadījumā projekta mērķis ir motivēt un ievirzīt jauniešus kā sociālu grupu radošām aktivitātēm, tādējādi mazinot neiecietību, vardarbību un noziedzību jauniešu vidū.

Ķekavas novada pašvaldība dažādos projektos ar Bordesholmas pašvaldību Vācijā sadarbojas 20 gadus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.