Valsts prezidents Andris Bērziņš pirms tikšanās ar Ministru prezidenti Melngalvju namā.
Valsts prezidents Andris Bērziņš pirms tikšanās ar Ministru prezidenti Melngalvju namā.
Foto-LETA

Prezidents: sports ir labākais cilvēku tuvināšanas veids 2

Nav labāka veida cilvēku tuvināšanā kā sports, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš pašlaik Sočos apmeklē Ziemas olimpiskās spēles.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

“Sočiem viss veiksmīgi sakritis – labs laiks, pārsteidzoši laba organizācija, ļoti interesanta atklāšanas ceremonija. Domāju, ka arī latviešu veiksme nekur neizpaliks,” sarunā ar aģentūru LETA izteicās prezidents.

“Nav labāka veida, kā tuvināt pasauli, par sportu – šeit katrs cīnās par uzvaru, bet tā ir uzvara arī visiem pārējiem,” teica Bērziņš. “To ļoti labi parādīja ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna klātbūtne. Šeit visi ir vienoti, neatkarīgi no tautības.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā zināms, 7.februārī Bērziņš apmeklēja olimpiādes atklāšanas ceremoniju. Dienu pirms tam viņš Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Tomasa Baha rīkotajās vakariņās pirmo reizi tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

“Sasveicinoties SOK prezidentam teicu, ka esam visolimpiskākā zeme, jo nekur citur uz vienu miljonu iedzīvotāju nav 30 olimpieši. Viņam nebija, ko iebilst, un tikai priecīgi māja ar galvu,” atcerējās Bērziņš. “Reti kura valsts Ziemas olimpiādes atklāšanas ceremonijā ir tik kvalitatīva. Pat salīdzinājumā ar 1,4 miljardu iedzīvotāju valsti Ķīnu izskatījāmies ļoti labi.”

“Savukārt ar Putina kungu man bija konstruktīva saruna par tuvāko un tālāko nākotnes sadarbību,” teica Latvijas prezidents. “Man ir pārliecība, ka pēc janvāra beigās notikušā pēdējā Eiropas Savienības (ES) un Krievijas samita attīstība notiks pozitīvā virzienā.”

Tāpat Bērziņš uzsvēra, ka joprojām spēkā ir bijušā prezidenta Valda Zatlera (RP) izteiktais uzaicinājums Putinam apmeklēt Latviju. “Uzaicinājums ir spēkā un tiek vienmēr atkārtots.”

“Tāpat man bija cilvēcīga saruna ar Krievijas premjeru Dmitriju Medvedevu. Pārsvarā, protams, runājām par olimpiādi, un es atkal varēju teikt, ka mūsu komanda ir nepārspējama – viņš smaidīja un zināja, ka mums Sočos startēs hokeja izlase,” stāstīja Bērziņš. “Tas parāda, ka šādu satikšanos dēļ vien ir vērts šeit atrasties un pārstāvēt valsti.”

Atbilstoši provizoriskajām aplēsēm Soču olimpiādi apmeklēs aptuveni 60 valstu vadītāji, bet Bērziņš ir vienīgā no Latvijas vadošajām personām, kas šoreiz apmeklē olimpiskās spēles.