Apstrādes rūpniecībā pērn kāpums – 1,9% apmērā 0

Apstrādes rūpniecības apgrozījums pērn pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās pieaudzis par 1,9%, salīdzinot ar 2012.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Apgrozījuma pieaugumu galvenokārt veicināja kāpums vietējā tirgū par 5,5%, bet eksportā bija samazinājums par 2,2%.

Lielākais apgrozījuma pieaugums bija mēbeļu ražošanas nozarē par 21% (vietējā tirgū – par 37,6%, eksportā – par 6,4%), datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 19,3% (vietējā tirgū – par 21,5%, eksportā – par 18,4%) un tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē – par 15,3% (vietējā tirgū – par 13,5%, eksportā – par 16,4%).

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopējais apgrozījuma pieaugums gan vietējā tirgū, gan eksportā bija vērojams arī pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 9,3%, kokapstrādē – par 7,9% un metālapstrādē – par 2,2%.

Savukārt lielākais apgrozījuma samazinājums bija metālu ražošanas nozarē – par 56%, ko ietekmēja AS “Liepājas metalurgs” darbības pārtraukšana.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.