Publicitātes foto

“Kino bize” tagad arī Liepājā 0

Kinoteātris “Kino bize” (Rīga) sadarbībā ar radošo telpu “Ideju bode” (Liepāja) sākuši jaunu projektu, lai arī liepājniekiem būtu iespēja redzēt jaunas, neatkarīgi producētas filmas un video no visas pasaules, portālam LA.lv pavēstīja “Ideju bode” projektu vadītāja Krista Elvisa Kalnarāja.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Ar Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursa atbalstu telpās Teodora Breikša ielā 41 Liepājā līdz maija sākumam tiks piedāvāti pieci profesionālā kino seansi ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Trešdien, 19. martā pulksten 18:00 pirmā seansa laikā būs iespēja noskatīties Itālijas un Francijas kopražojuma mākslas filmu “Dižais skaistums”.

“Kino bize” jau sadarbojas ar vairākām reģionu pašvaldībām, nodrošinot jaunākā Eiropas un citu valstu mākslas filmu demonstrēšanu. Regulāri seansi notiek Kuldīgā, savukārt pērnā gada rudenī mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla “Zemlika” ietvaros Durbē sadarbībā ar kinoteātri “Kino Bize” tika demonstrētas filmas no Berlīnes īsfilmu festivāla “My Europe” programmas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liepājā filmas tiks demonstrētas radošajā telpā “Ideju bode”, kas, līdzīgi kā “Kino bize”, izveidota pirms nedaudz vairāk kā gada, nodrošinot dažādu mākslu pieejamību ikvienam interesentam. Tā ir vieta, kas nodrošina iespēju baudīt citādu profesionālo vizuālo mākslu, mūziku, teātri un notikumus Liepājā.

Projekta mērķauditorija ir visi tie liepājnieki un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji, kas interesējas vai ir gatavi sākt interesēties par jaunāko Eiropas kino, par kino un video, ko piedāvā neatkarīgi producenti no visas pasaules. Paredzētas arī ievadlekcijas un profesionāļu komentāri par konkrētām filmām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.