Publicitātes foto

Rencēnos izskanēs desmitais Tautas muzikantu saiets 0

Svētdien, 23. martā plkst. 13:00, Rencēnu pagasta kultūras namā desmitajā Ziemeļvidzemes Tautas muzikantu saietā kopā pulcēsies deviņas kapelas no dažādām Latvijas vietām un viesis no Igaunijas – Heino Tartes, portālam LA.lv pavēstīja Burtnieku novadā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Pasākuma organizatore un folkloras kopas “Rota” vadītāja Irēna Garā stāsta, ka šie sarīkojumi iedzīvotāju vidu ir ļoti populāri: “Pērn saietu apmeklēja 150 cilvēki kopā ar muzikantiem – laukiem tas ir liels skaits. Protams, nezinām, cik būs šogad, taču aicināti arī viesi no Igaunijas un Lietuvas.”

Arī šogad Rencēnos skanēs tautas mūzika, vecmeistaru senās ziņģes un autentiski mūzikas instrumenti. Sarīkojumā piedalīsies Rencēnu folkloras kopa “Rota”, Rūjienas pilsētas kultūras nama kapela “Rūvenas Aure”, Salnavas tautas nama kapela “Sābri”, tautas mūzikas kapela “Abulmalas burlakas” no Beverīnas novada, kā arī Heino Tartes ar kapelu no Igaunijas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar interesantiem un neparastiem mūzikas instrumentiem spēlēs Lietuviešu biedrības kapela no Rīgas, kura muzicēs uz zāģa, tautas mūzikas kapela “Vecie Turnavieši” no Valkas pārsteigs un valdzinās ar havajiešu ģitāras skaņām, bet Andersons un draugi no Salacgrīvas demonstrēs seno latviešu ermoņiku “Ieviņas” spēli. Ermoņikas spēlēs arī Oskars Patjanko no Rīgas. Savukārt kapela “Hāgenskalna muzikanti” priecēs ne tikai ar skaistu melodiju, bet arī ar grezniem 19. gadsimta tērpiem.

Ziemeļvidzemes Tautu muzikantu saieta idejas šūpulis ir Latgale. “Latgalē tautu muzikantu saietos cilvēki sanāk kopā, līksmojas, dzied un dejo. Jau desmito gadu mēs pierādām, ka arī Ziemeļvidzemē mēs tā varam! Par to ir jāpasakās mūsu talantīgajiem cilvēkiem, kuri pašmācības ceļā ir apguvuši mūzikas prasmes un spēj aizraut cilvēkus ar savu mūziku,” stāsta Irēna Garā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.