Publicitātes foto

“Rīgas dzejas kartē” jauni objekti 0

Apvienības “Orbīta” projekta “Rīgas dzejas karte” izstādei, kuru var aplūkot vēl tikai līdz 31. martam, pievienojušies jauni darbi, vēsta apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Leimane.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Ceturtdien, 27. martā ar neformālu lekciju uzstāsies māksliniece Annija Deivija (Annie Davey) no Lielbritānijas. Izstāde papildināta arī ar mākslinieces Natašas Vikuļinas darbu, kā arī video ierakstiem no izstādes atklāšanas performancēm. Izstādi, kas īstenota Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumu programmas ietvaros, vēl iespējams apskatīt līdz 31. martam.

Britu māksliniece Annija Deivija Rīgā viesosies, lai pabeigtu savu mākslas darbu, kurš daļēji jau apskatāms izstādē kopš tās atklāšanas. Pērnā gada rudenī, uzturoties Rīgā rezidences ietvaros, “Rīgas dzejas kartei” māksliniece izvēlējusies runāt par kādu ar augļu attēlu rotātu iepirkumu maisiņu, kas plaši pieejams Rīgas tirgus laukumos. Maisiņa vizuālajam noformējumam, izrādās, ir aptuveni 50 gadus sena vēsture, kam māksliniece ir izsekojusi un plāno pastāstīt neformālas lekcijas formā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl kāds jaunums izstādē ir mākslinieces Natašas Vikuļinas darbs, kura pamatā ir caur dubultu valodu prizmu izgājušas latvju dainas. Māksliniece ir izpētījusi, ka pirmie mēģinājumi vākt, izdot un tulkot latviešu folkloru pieder Gustavam fon Bergmanam, kurš 1808.gadā laidis klajā pirmo latviešu dainu krājumu, kurš pēc tam tulkots vācu valodā. Savukārt, vācu tulkojumi iedvesmojuši skotu rakstnieku Valteru Skotu veidot savas dainu interpretācijas angļu valodā, kas arī kalpojušas par pamatu šim projektam.

Šobrīd izstādei vēl pievienoti videoieraksti no izstādes atklāšanas performancēm 4. martā, kad publikai uzstājās zviedru mākslinieks Matiass Kristersons (Mathias Kristersson), Deivids Reimonds Konrojs (David Raymond Conroy) no Lielbritānijas un pašmāju etīžu teātris “Nerten”.

“Rīgas dzejas kartes” 4. izstādē iekļauti dažādi multimediāli dzejas darbi, kuru autoru vidū ir Kārlis Vērdiņš un Jānis Ozoliņš, Kaspars Lielgalvis un Krišjānis Zeļģis, Aleksandrs Zapoļs, Ērika Bērziņa, Annija Deivija, Matiass Kristersons, Deivids Reimonds Konrojs, Arturs Bērziņš un Nataša Vikuļina.
Izstāde apskatāma vēl tikai līdz 30. martam kultūrmājas “NicePlace Mansards” pagrabā. Pat tad, ja izstādi jau paspēts apskatīt, ir vērts iegriezties ekspozīcijā atkārtoti, jo tā ir papildināta.

Izstāde tapusi ar nodibinājuma “Rīga 2014”, Valsts Kultūrkapitāla fonda, ABLV Charitable Foundation un Zviedrijas Mākslas grantu komitejas atbalstu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.