Atvērs Stefana Ezras Dimitera dzeju krājumu 0

Sestdien, 5. aprīlī, pulksten 15.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Ķengaraga filiālbibliotēka aicina uz Stefana Ezras Dimitera dzejoļu grāmatas “Pasmaidi kaut vai ar otu” atvēršanu, ziņo RCB Ķengaraga filiālbibliotēkas vadītāja Inta Mežecka.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Lasīt citas ziņas

Sarīkojumā piedalīsies autors. Stefana Ezras Dimitera grāmatā “Pasmaidi kaut vai ar otu” apkopoti līdz šim iznākušajos dzejoļu krājumos -“Dzīvi var ispīpēt”, “Tālumā uz pleciem kāds nes pastnieku”, “Bezgalīgie jēriņi”, “Atsūti balodi vienīgo ar dvašu” un “Melnā parandžā ar baltiem komatiem uz savām bērēm ierodas jērs” publicētie dzejoļi.

Portālā satori.lv lasāms, ko par Stefanu Ezru stāsta viņa tēvs Kaspars Dimiters: “Viņš nāca pasaulē 1994. gada 3.martā. Caur “ķeizara” vārtiem. Māti ievietoja reanimācijā, mazo cilvēciņu – īpašā barokamerā. Pirmajā naktī, Murjāņos pie rakstāmgalda sēdēdams un lūgdamies par abu dzīvībām, mēģināju kaut ko rakstīt. Uzrakstīju dziesmu “Dēlam”. Tajā ir vārdi: dzeja ir valoda, kurā visu var sarunāt… Arī otru vārdu “Ezra” viņam izdomāju es. Ne tikai pravieša Ezras vārdu. Tai laikā lasīju skandalozo Ezru Paundu. Tā viss savijās – dzīvības rašanās uz nāves sliekšņa, dziesmas rindiņa un neprātīgais Paunds”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Literāte Andra Manfelde bija pirmā Stefana Ezras dzejoļu lasītāja: “Bērnībā rakstītie dzejoļi līdzinās bērna zīmējumiem – tie pārsteidz ar savu pilnību un ģenialitāti, un tomēr tie ir tikai pieraksti – skices no… citas pasaules, debesīm, mūžības, jo tik liels skaistums nevar būt nejaušība. Šie dzejoļi līdzinās saplēstām debesu pavadzīmēm, pierādīt nevar, bet tas, kurš spēj iztēloties – noticēs gan””.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.