Foto – LETA

Novados būs pieejami 3,63 miljoni eiro bezmaksas interneta pieejas punktu attīstībai 0

Valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu novirzīt papildu 3,63 miljonus eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) jaunu bezmaksas publisko interneta pieejas punktu izveidei un jau esošo pilnveidei novadu pašvaldībās, liecina VARAM informācija.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Tādējādi Latvijas novados tiks paaugstināta ne tikai iedzīvotāju piekļuve bezmaksas internetam, bet arī sniegts atbalsts tūrisma attīstībai reģionos, jo tūristiem būs atvieglotas iespējas iegūt informāciju par uzņēmēju piedāvātajiem pakalpojumiem novadā, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA).

Viņaprāt, būtiski, lai, līdzīgi kā Igaunijā, kur izvietotas ceļa zīmes ar informāciju par bezmaksas interneta pieejas punktiem, šī informācija būtu pieejama arī Latvijas iedzīvotājiem un tūristiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai uzlabotu iedzīvotāju piekļuvi internetam reģionos, ar ERAF līdzfinansējuma atbalstu tiks izveidoti gan tā sauktie “pilna servisa” interneta pieejas punkti, gan bezvadu interneta pieejas zonas ar vismaz 50 metru darbības rādiusu. “Pilna servisa” interneta pieejas punktos interesentiem būs pieeja datortehnikai, tostarp iespēja digitalizēt un izdrukāt dokumentus.

Šādu atbalstu paredz programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” aktivitāte “Publisko interneta pieejas punktu attīstība”, kur katrai novadu pašvaldībai projektu īstenošanai paredzēta konkrēta atbalsta kvota.

Kvotas aprēķinātas, ņemot vērā teritoriālo vienību un iedzīvotāju skaitu katrā novadu pašvaldībā, teritorijas attīstības indeksu Latvijas plānošanas reģionos, kā arī Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu interneta pieslēguma un pieejas punktu izveidei 2004.-2006. gada plānošanas periodā un interneta pieslēgumu skaitu mājsaimniecībās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.