Reklāmfoto

Latvijas šlāgeraptaujā pēc pauzes atgriežas “Apvedceļš” 0

Latvijas šlāgeraptaujā pēc nelielas pauzes atgriezusies populārā Smiltenes grupa “Apvedceļš” ar grupas solista Jāņa Krūmiņa dziesmu “Sapņu ceriņi”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Grupas jaunā aptaujas dziesma ir atbilstoša laikam, kad Latvija slīgs reibinošajā ceriņu smaržā. “Jaunā dziesma ir par Latvijas ceriņiem. Ja ieklausās dziesmas vārdos, tad var saklausīt tādas kā pazudušā dēla atmiņas par Latviju. Aizbraukšana ir aktuāla vēl joprojām. Tā ir pārdomu dziesma. Katram pašam jāizdara sava izvēle,” tā jauno dziesmu raksturo Armands Leimanis.

Par “Apvedceļu” var teikt, ka viņi visu laiku ir ceļā, jo lielākos vai mazākos pasākumos grupa klausītājus priecē ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. “Pagājušajā gadā bijām Turcijā. Gada sākumā koncertējām Īrijā. Kā jau visiem mūziķiem, arī mums ir noslogotāki mēneši un tādi, kuros var atvilkt elpu,” tā par grupas aktivitātēm teic Armands un piebilst, ka “nav jau nekāds noslēpums, ka koncertus spēlējam ļoti maz. Iepriekšējos divos gados sadarbībā ar grupu “Baltie lāči” bija vairāki kopīgi koncerti. Vairāk spēlējam korporatīvajos pasākumos, zaļumballēs un kultūras namos. Koncertu spēlēt ir patīkami, bet tā ir arī lielāka atbildība. Jākoncentrējas uz sēdošo publiku, kas mūs vērojot it kā liek atzīmes par to, kas notiek uz skatuves.” Kur slēpjas grupas popularitātes noslēpums? “Nav tādas konkrētas receptes. Darām to, kas patīk un kā sanāk. Netēmējam uz kaut ko tādu, kas nebūtu mums pa spēkam. Ir jābūt vienkāršākiem, tad arī klausītājs novērtēs,” grupas popularitātes noslēpumu atklāj Armands.

CITI ŠOBRĪD LASA

Grupai ir viena skaista tradīcija – katru vasaru dzimtajā Smiltenē pulcināt draugus un fanus uz savu jubilejas sarīkojumu. Arī šogad 19. jūlijā grupa rīkos ikgadējo pasākumu. “Sākumā būs programma bērniem, tad koncerts, kas plūstoši pāries ballē. Muzicēsim kopā ar draugiem. Tāds kārtīgs 12 stundu mūzikas maratons,” smaidot nosaka Armands. Šis grupai ir pirmsjubilejas gads. Nākamajā gadā grupa svinēs savu 15. dzimšanas dienu. “Vēl nav plānots, kā šī jubileja tiks svinēta. Jānodzīvo vēl šis gads. Līdz šim visu esam darījuši pašu spēkiem. Nav bijusi sadarbība ar kādu producentu, kas rīkotu lielos pasākumus. Savu varēšanu esam pierādījuši, jo jau desmit gadus rīkojam āra festivālu, kas ir kupli apmeklēts. Desmit gadus esam spējuši sarīkot pasākumu augstā līmenī un skatītāji to novērtē,” teic Armands.

Liepāju uzskata par Latvijas roka pilsētu, bet Smilteni varētu uzskatīt par Latvijas šlāgergrupu pilsētu – “Apvedceļš”, “Kaimiņi”, “Sestā jūdze”. “Tas ir vienkārši tāds fenomens. Šlāgeri taču nemāca mūzikas skolās. Mūzikas vēstures stundās šlāgeris tiek pieminēts ar tādu negatīvu pieskaņu. Smiltenē spēlējošie ansambļi ir dažāda vecuma. Jaunie skatās, ko vecie dara, un arī vēlas pamēģināt. Tāda kā stafete, kurā netiek nodots kociņš, bet tas tiek paņemts. Tas ir tāds labais piemērs,” atzīst Armands. Smiltenes puses grupām ir draudzīga līdzāspastāvēšana. “Ja godīgi, tad nejūtu konkurentus. Varbūt pat būtu nepieciešama šī konkurence. Tāds sacensību gars. Jāatzīst, ka Smiltene ir maza pilsēta. Visi esam kā liela ģimene. Viens otru pazīstam. Ja ar kādu sastrīdies, tad nākamajā tikšanās reizē jau runā un viss ir aizmirsies. Tāpat kā ģimenē.”

Arī maijā grupai ir vairākas uzstāšanas. 4. maijā grupa aicina uz dejām kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, bet 15. maijā galerijā – skatuvē “Degunradzis” būs grupas koncerts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.