Publicitātes foto

Zinātnieku kafejnīcā vētīs Rīgas vēsturi 0

Ceturtdien, 8. maijā, plkst. 18.00 notiks Latvijas Universitātes Zinātnes kafejnīca par tēmu “Rīga – Baltijas jūras reģiona metropole”, kurā tiks aplūkoti nozīmīgākie periodi Rīgas vēsturē no viduslaikiem līdz pat 20. gadsimtam, liecina informācija Latvijas Universitātes portālā.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Rīga astoņu gadsimtu laikā piedzīvojusi attīstību, sākot dzīvi kā nozīmīgs viduslaiku tirdzniecības centrs Hanzas reģiona ietvaros, vēlāk kļūstot par nozīmīgu rūpniecības un zinātnes centru 19. gadsimtā. Starp citu, tieši Rīgā dibināta pirmā tehniskā augstskola Krievijas impērijā. Savukārt 20. gadsimta sākumā Rīgai piešķirts jauns statuss – jaunas un neatkarīgas valsts galvaspilsēta, lai turpmākos gados, par spīti lielajiem un bieži vien nežēlīgajiem vēstures notikumiem, rūpētos par šim reģionam piederīgas kultūras attīstību.

Par svarīgākajiem notikumiem šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētas vēsturē Zinātnes kafejnīcas pasākumā runās LU Vēstures un filozofijas fakultātes mācībspēki. Kompetentākais viduslaiku vēsturnieks Latvijā, profesors Dr. hist. Ilgvars Misāns stāstīs par viduslaikiem “Viduslaiku Rīga kā Hanzas metropole”. LU Vēstures un filozofijas fakultātes docents Dr. hist. Mārtiņš Mintaurs stāstīs par Rīgas arhitektūru un tās simbolisko nozīmi “Rīga – provinces metropole? Arhitektūra un pilsētas statuss”, savukārt fakultātes profesora Dr.hist. Ilgvara Butuļa tēma būs par kultūru un ikdienu starpkaru perioda Rīgā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasākumu kā ierasts vadīs Dr. Juris Šteinbergs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.