Publicitātes foto

Liepājā jau ceturto reizi skatītājus gaidīs “Akti Naktī” 0

17. maija pievakare un nakts stundas Liepājā apvienos starptautisko akciju “Muzeju nakts” un laikmetīgās mākslas notikumus, kuriem dots nosaukums “Akti Naktī”, vēsta pasākuma radošā komanda.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām 137
Lasīt citas ziņas

Sarīkojumu kopums konceptuāli sadalīts trīs daļās – “Akti Naktī” rada, muzejs saglabā, bet “Pilsēta nomodā” aicina iesaistīties. Pasākuma ietvaros notiks laikmetīgās mākslas pasākumi dažādās Liepājas vietās, pamestās veikalu telpās, rūpniecības objektos, skvēros un pagalmos.

Laikmetīgās mākslas nakti rīko biedrība “Pagastmāja” ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Mērķis ir radīt un ikvienam interesentam piedāvāt inovatīvu bezmaksas laikmetīgās mākslas pasākumu, kas tiek rīkots ar ideju pilnveidot Liepājas pilsētas, kā arī Latvijas kultūrvidi. Rīkotāju vēlme ir veicināt laikmetīgās mākslas attīstību un jaunu kultūras produktu rašanos Liepājā, kā arī veicināt sadarbības iespējas starp dažādām kultūras apvienībām un organizācijām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasākumā savu dalību apliecinājuši mūziķi, mākslinieki, dejotāji, kas ir Latvijas un starptautiski atpazīstami profesionāļi. Zināms, ka laikmetīgo deju pārstāvēs Simona Orinska un studija “IDEA GNOSIS” ar izrādi “Hiraeth.Saudade”, Olga Žitluhina ar monoizrādi “Dynamic” un mediju mākslas studentes Annas Meldrājas projekts u.c. Foto mākslu pārstāvēs leģendārais fotogrāfs Gunārs Binde ar izstādi “Meitenes”. Pasākuma laikā būs skatāmas dažādas instalācijas un performances, kā, piemēram, lielformāta performance “Ķekars” Kaspara Lielgalvja projekta “Melnie caurumi” ietvaros. Liepājā savu mākslu prezentēs gleznotājs Māris Ruskulis un skulptors Ernests Vītiņš, bet teātri pasākuma ietvaros rādīs Varis Klausītājs, etīžu teātris “Nerten” un Rīgas Improvizācijas teātris. Plaši pārstāvēta būs visdažādāko žanru mūzika.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.