Aigara Bikšes “Meitene ar kurpi” ir viens no pieciem konkursa laureātiem.
Aigara Bikšes “Meitene ar kurpi” ir viens no pieciem konkursa laureātiem.
Publicitātes foto

Konkursā “Rīga smaida atkal” galvaspilsēta iegūs piecus mākslas objektus 0

Izstādē “Rīga smaida atkal”, kas notiek Mākslas programmas “Tete-a-tete” ietvaros, no 15. līdz 25. maijam, Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunās piebūves 2. stāvā būs apskatāmi gan piecu laureātu darbi, gan citi konkursam iesniegtie darbi, informēja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
ASV izsludina ārkārtas stāvokli pirms Saules aptumsuma – paredz cilvēku masu bojāeju 12
Lasīt citas ziņas

Par konkursa laureātiem tika atzīti Aigara Bikšes darbs “Meitene ar kurpi”, Ievas Rubezes “Skulptūra”, Viļņa Vītoliņa un Sanda Aišpura “Vakars uz ezera”, Brigitas Zelčas-Aišpures “Mala” un Līgas Marcinkevičas “Ziepes”. Katrs laureāts iegūs naudas balvu – 1000 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet viņu darbi tiks iekļauti Borisa un Ināras Teterevu fonda programmā “Māksla publiskajā telpā”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīga smaida atkal” ir turpinājums “Rīga smaida” projektam. Konkursā tika aicināti piedalīties mākslinieki, kas spēj paust konceptuālu un reizē labestīgu vēstījumu, kurš pilsētvidē ienes domāšanas paradoksus un mūsdienīgu tēlainību. Konkursa devīze – “Domātprieks”, tā žūrijas sastāvā darbojas Boriss un Ināra Teterevi, Māra Lāce, Aleksejs Naumovs, Juris Dambis, Helēna Demakova un Gvido Princis.

“Rīga smaida atkal jau ir festivāla “Tete-a-tete” tradīcija, kuras pamatā ir iespēja māksliniekiem radoši domāt, sapņot, izpausties, domājot par Rīgas pilsētvidi. Esam gandarīti, ka šogad konkursā piedalās tik daudz talantīgu darbu, bet pagājušā konkursa laureātu darbi jau šogad būs redzami galvaspilsētā,” atzīmē mecenāts Boriss Teterevs.

Šī gada 30. aprīlī tika parakstīts līgums starp Rīgas Domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un mecenātiem par ciešu sadarbību, īstenojot Teterevu fonda programmu “Māksla publiskajā telpā”. Plānots, ka jau līdz rudenim Rīgas pilsētvidē tiks izvietoti trīs pagājušā gada konkursa uzvarētāju darbi – Ojāra Pētersona (skulptūra “Lielā vāze”), Brigitas Zelčas-Aispures (skulptūra “Klusā daba”) un Ērika Boža (skulptūra “Soliņi”).

“Visu mākslinieku konkursam iesniegto darbu maketi un 3D vizualizācijas attiecas uz potenciāli Rīgas pilsētvidē paliekošiem mākslas darbiem – ceram, ka labākie projekti arī tiks īstenoti nākotnē. Rīga no šādas mākslas tikai iegūs, jo tā ir mākslinieciski augstvērtīga, gudra, interesanta, stāstoša un labestīga,” stāsta izstādes kuratore Helēna Demakova.