Akmeņkalis Guntis Pandars pie topošā pieminekļa O. Vācietim.
Akmeņkalis Guntis Pandars pie topošā pieminekļa O. Vācietim.
Foto: carnikava.lv

Granītā top Ojāra Vācieša kapa piemineklis 0

Aktīvi notiek darbi dzejnieka Ojāra Vācieša kapavietas sakārtošana Carnikavas Siguļu kapos, un patlaban akmeņkalis Guntis Pandars strādā pie tā, lai tēlnieka Gļeba Panteļejeva izgatavoto dzejnieka portreta maketu izkaltu granītā, liecina informācija portālā carnikava.lv.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Lasīt citas ziņas

Jau iepriekš rakstīts, ka piemineklī O. Vācieša portrets atveidots zibens šķērsgriezumā, savukārt viņa dzīvesbiedres dzejnieces un atdzejotājas Ludmilas Azarovas kapavieta būs balta lode, simbolizējot saulesgaismu, sievišķo pilnību, mūžīgo izlīdzinājumu.

“Vācietis man pašai jaunībā bija ideologs, un, pateicoties viņa dzejai, es izdzīvoju padomju laiku, sadzīvojot ar sevi. Ludmilu Azarovu es izjūtu kā putnu dzejniekam uz pleca, kāda viņa arī visu mūžu ir bijusi,” stāsta pieminekļa idejas autore, arhitekte Inguna Rībena.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņas veidotā iecere, kas tapa jau pirms 30 gadiem un tolaik uzvarēja projektu konkursā par O. Vācieša kapavietas sakārtošanu, tagad tiek īstenota ar pašvaldības, valsts un ziedotāju finansiālu atbalstu.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka piemineklim jābūt gatavam uzstādīšanai Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas atdusas vietā līdz šā gada 1.jūnijam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.