Okupācijas muzejā pieminēs Eduardu Berklavu 0

Ceturtdien, 5. jūnijā plkst.17.30 Latvijas Okupācijas muzejā notiks ievērojamā latviešu politiķa Eduarda Berklava (15.06.1914-25.11.2004) simtajai dzimšanas dienai veltīts atmiņu vakars, pavēstīja muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Krieviņa.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām 137
Lasīt citas ziņas

Pasākumā piedalīsies Eduarda Berklava draugi un laikabiedri Anta Rudzīte, Didzis Liepiņš, Einārs Cilinskis, Aleksandrs Kiršteins un vēsturnieks Ritvars Jansons dalīsies pārdomās par izcilās personības nozīmi Latvijas vēsturē, kā arī būs iespēja uzklausīt paša Berklava teikto videofragmentos.

Eduards Berklavs (1914.-2004.) ir viens no ievērojamākajiem 20.gadsimta latviešu politiķiem, kurš darbojies arī okupācijas apstākļos. Ieņemdams dažādus amatus padomju sistēmā no 1950. gadu vidus līdz beigām, viņš iestājās par latviešu valodas tiesībām un pret apzinātu Latvijas rusificēšanu. E.Berklavs bija tā laika redzamākais nacionālkomunists. Pēc Maskavas veiktās Latvijas nacionālkomunistu darbības pārtraukšanas viņš Latviju bija spiests atstāt. Pēc atgriešanās Latvijā viņš 1971. gadā sarakstīja “17 latviešu komunistu vēstuli”, kas tika nogādāta Rietumos un sniedza vispilnīgāko ainu par Latvijas kolonizāciju.

CITI ŠOBRĪD LASA

1988. gadā E.Berklavs bija viens no Latvijas Nacionālās neatkarības kustības dibinātājiem un tās pirmais priekšsēdētājs. LNNK pirmā iestājās par pilnīgu Latvijas neatkarību no PSRS. 1990. gadā tika ievēlēts Augstākajā Padomē. Bija arī 5. Saeimas deputāts.

Uz sarīkojumu Okupācijas muzejā aicināti visi interesenti. Ieeja par ziedojumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.