Kadrs no Alfrēda Hičkoka filmas “Foreign Correspondent” (1940).
Kadrs no Alfrēda Hičkoka filmas “Foreign Correspondent” (1940).
Ekrānšāviņš no youtube.com

Savdabīgie latvieši: kādus mūs attēlo ārzemju kino un grāmatās 0

Aizsākts projekts “Imaginary Latvians”, kas apkopo latviešu tēlus pasaules literatūrā un filmās, vēsta viens no tā pārstāvjiem Rihards Kalniņš.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Tā mērķis ir atainot latviešu tēlu daudzveidību, kā arī padarīt sastapšanos ar latviešiem par laimīgu notikumu. Ar apkopotajiem “Imaginary Latvians” iespējams iepazīties projekta sociālajos tīklos Facebook un Twitter.

ASV rakstnieku Džefrija Jūdžinidesa, Dona DeLilo un Deiva Egersa darbos latviešu ģimene spēlē kokles, padzīvojusi latviešu kundze pārvietojas pa trepēm atmuguriski, latvieši ģērbjas melnā un kažokos, jo viņiem ir kauns par savu ķermeni un tie vēlas izgaist. Latviešu tēlus ir iemīlējuši arī vairāki Nobela prēmijas laureāti, tostarp Vladimirs Nabokovs, Aleksandrs Solžeņicins un Ginters Grass, kā arī leģendārais kino režisors Alfrēds Hičkoks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Projekta divu nedēļu pastāvēšanas laikā interesi par to ir izrādījis liels skaits ārzemju un vietējo latviešu, kā arī Latvijā dzīvojoši citu valstu pilsoņi, tostarp ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, kurš jau iesūtījis vairākus latviešu tēlus.

Šobrīd tiek veidota projekta mājaslapa, kurā cilvēkiem no visas pasaules būs iespējams ērti iepazīties ar esošajiem un dalīties ar viņu sastaptajiem latviešu tēliem.