Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
6. jūnijs, 2014
Drukāt

Neparastā šokolādes torte ar karamelizētiem riekstiem, mandeļu miltiem un brūno cukuru

Foto - gatovimdoma.ruFoto - gatovimdoma.ru

 Tortei:

100 g mandeļu miltu

400 g tumšās šokolādes

200 g sviests

50 g lazdu riekstu

8 olas

150 g brūnā cukura

100 g smalkā cukura

Virsmai:

200 ml saldā krējuma

200 g melnās šokolādes

Uzsilda cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Sasmērē ar sviestu tortes formu (kam diametrs 23 cm), pēc tam apkaisa ar miltiem.

Katlā izkausē sviestu, noņem no uguns un pievieno šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkūst. Noliek malā, lai atdziest.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar brūno cukuru, lai izveidotos vienmērīga masa (kuļ 8-10 minūtes). Baltumus kuļ līdz stingrām putām.

Tad šokolādes masai pievieno mandeļu miltus un samaisa ar olas dzeltenumiem. Samaisa, un pēc tam lēnām pievieno baltumus. Pārlej masu formā, liek cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm. Tortes centrā būs vēl mīksta, tas ir normāli. Izņemiet formu un atdzesējiet aptuveni stundu.

Pannā uzkarsējiet cukuru, pievienojiet riekstus un maisiet kādas 2-3 minūtes. Atdzesējiet.

Tortes pārklājumam lej katlā 100 ml saldā krējuma un uzkarsē. Noņem no uguns un pievieno šokolādi. Maisa, līdz šokolāde ir izkausēta.

Atlikušo saldo krējumu sakuļ un tad iemaisa šokolādes masu, un ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Kad torte pilnībā atdzisusi, liek uz tās gatavo pārklājumu un rotā ar riekstiem.

 

Recepte no gotovimdoma.ru

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+