Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. jūnijs, 2014
Drukāt

Lasis sarkanā vīna un balzametiķa glazūrā

Foto - gotovimdoma.ruFoto - gotovimdoma.ru

Sastāvdaļas:

(2 porcijām)

480 g laša filejas

60 ml sarkanvīna

60 ml balzametiķa

2 ēdamkarotes medus

1 ēdamkarote laima sulas

Samaisa vīnu, balzametiķi, medu un laima sulu. Šajā maisījumā marinē lasi aptuveni divas stundas. Tad izņem lasi, nosusina ar papīra dvieli. Liek zivi uz pergamenta papīra. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Marinādi ielej nelielā katlā, liek uz vidējas uguns, uzvāra un gatavo tik ilgi, kamēr šķidrums neiztvaiko par divām trešdaļām. Tas aizņems līdz piecām minūtēm. Finālā katlā jāpaliek aptuveni pusotrai ēdamkarotei šķidruma.

Apslaka gatavo lasi ar olīveļļu, apsāla un uzkaisa piparus. Liek cepeškrāsnī vēl uz 4 minūtēm. Pēc tam pārziež lasi ar glazūru un atkal liek cepeškrāsnī. Pēc 3-4 minūtēm atkal apsmērē ar glazūru. Kopumā lasim cepeškrāsnī jāatrodas 8-10 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem salātiem.
Recepte no gotovimdoma.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+