Publicitātes foto

Tuvojas krāšņā “Rīgas Puķu Balle 2014”! 0

Skaistākie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vasaras svētki ir “Rīgas Puķu Balle 2014”, kas šogad notiks no 10. līdz 13. jūlijam.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Šogad tas arī viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 notikumiem. “Rīgas Puķu Ballē 2014” būs labākie stādi no Latvijas un skaistākie ziedi, mākslas izstādes, koncerti un radošas nodarbes. Svētku viesi kā pirmie varēs novērtēt nupat atjaunotās Botāniskā dārza teritorijas – dīķi, celiņus un stādījumus dārza centrā, kas tapušas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Ziedu bagātību, to krāsu daili un smaržu buķeti varēs baudīt rožu, orhideju, astilbju, vasaras puķu un griezto ziedu ekspozīcijās, vides objektos, kā arī mākslā: gleznotājas Anitras Bērziņas un Karinē Paronjancas gleznās brīvdabas izstādē “Flora magica”. Savukārt Palmu mājā valdīs nebijusi atmosfēra, ko ar izstādi “Laiskums” radīs Ivetas Vecenānes krāšņie gobelēni un citi tekstildarbi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Japānas noskaņas svētkos ienāks līdz ar Japānas kora koncertu, Okuda Minoru fotoizstādi “Ziedošā sakura”, bonsai kociņu izstādi un to veidošanas meistarklasēm, mākslinieces Kaori Kato papīra darbiem, japāņu valodas iepazīšanu, ko piedāvā valodas un kultūras studija “Gengo”.

Piektdienas, 11. jūlija, vakarā no plkst. 17 līdz 19 spēlēs pūtēju orķestris “Auseklītis”, bet sestdienas priekšpusdienā uzstāsies eksotisko deju teātra “Karinedance” bērnu grupa, kā arī būs vērojama laikmetīgās dejas brīvmākslinieku performance.

Ceturtdien, piektdien un sestdien notiks Koru olimpiādes sadraudzības koncerti, bet svētdien amatierteātru izrādes. Radošie varēs veidot ogles zīmējumus, darboties kopā ar floristiem vai vērot tēlnieku Ģirta un Gaita Burvju meistarību.

Dārza vēsturiskajās ēkās un teritorijā laikmetīgās mākslas cienītājiem būs skatāma un klausāma skaņu mākslas izstāde SKAN II.

Ikvienam dārza kopējam izvēles iespējas un vilinošus pārdomu mirkļus būs iespēja izdzīvot stādu tirdziņā ar Latvijas stādu audzētāju piedāvājumu.

Šogad “Rīgas Puķu Ballē” būs aplūkojami ne tikai augi, bet arī eksotiskie dzīvnieki izstādē “Laimes putns”, kā arī eksotiskie lidoņi no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas – Tauriņu mājā.

Svētki “Rīgas Puķu Balle 2014” atvērta apmeklētājiem no 10. līdz 13. jūlijam no plkst. 9 līdz 19, ieejas maksa: pieaugušajiem – 4,00 eiro, pensionāriem un studentiem – 3,00 eiro, skolēniem – 2,00 eiro, Latvijas Universitātes studentiem – 1,00 eiro, ieeja uz visām četrām “Rīgas Puķu Balle 2014” dienām – 8,00 eiro.

Bezmaksas ieeja dārzā uz “Rīgas Puķu Balle 2014” ir LU Botāniskā dārza abonementu īpašniekiem, pirmsskolas vecuma bērniem, I un II grupas invalīdiem, politiski represētām personām, kā arī bērniem bāreņiem.

Reklāma
Reklāma

Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā – pieaugušajiem 4,50 eiro, 4-18 gadus veciem bērniem, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām – 3,00 eiro, ģimenēm (2 pieaugušie + 2 bērni) – 14,00 eiro.

Meistardarbnīcu programma:
floristu meistardarbnīca “Grieta” (plkst. 11-17);
bonsai veidošanas meistarklases (10.07. plkst. 14 Mareks Gajda; 11.07. plkst. 14 Kestutis Ptakauskas; 12.07. plkst. 11 Masashi Hirao un Kestutis Ptakauskas; 13.07. plkst. 13 Mareks Gajda);
ogles zīmējumu darbnīca, piedāvā radoša apvienība Rīga Art -Sky Art (plkst. 10-17);
japāņu valoda un augu nosaukumi, japāņu valodas un kultūras studija “Gengo” (10.07. plkst. 14 – 18, 11.07. plkst. 14 – 18, 12.07. plkst. 11-13, 13.07. plkst. 12-16;
tēlnieku Ģirta Burvja un Gaita Burvja meistarklases (10. un 11. 07.)

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.