Publicitātes foto

Rudeni gaidot, atklāta Beatrises Gores cepuru izstāde 0

Uz Rīdzenes ielas t/c “Galerija Centrs” atklāta talantīgās latviešu cepurnieces Beatrises Gores izstāde “Pazaudēts. Atrasts”, vēsta izstādes rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Izstāde ir turpinājums projekta “Art&Shopping 2014” šīs vasaras tēmai – mode un tērps visdažādākajās variācijās. Mākslas darbi aktualizē unikālo, un nepelnīti aizmirsto stila aksesuāru cepuri un atgādina par savulaik Latvijā meistarīgi izkopto cepurnieka arodu. Izstāde būs apskatāma līdz 10. augustam.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Izstādē apskatāmās cepuru formu idejas novēroju dabā, iedvesmu smeļoties no gubu mākoņiem, neskartiem akmeņiem, no jūras izskalotiem kokiem, kā arī vērojot pēc negaisa mežonīgo piekrasti, sēnes un sūnu veidojumus. Daba, manuprāt, ir nepārspējams iedvesmotājs ne tikai krāsu un gaismu ziņā, bet arī formās. No tās var mācīties bezgalīgi. Izstāde apmeklētājiem ļaus iepazīt šķietami nepierastās cepuru variācijas un atklāt dabas spēku modes un stila pasaulē,” pārliecināta Beatrise Gore.

Izstādi veido sešas mākslas fotogrāfijas, kuru radīšanā piedalījušās Latvijā pazīstamas personas, mākslinieces kolēģi un atbalstītāji. Izstādē ir apskatāmi arī eksperimentāli cepuru dizaina paraugi, kurus veidojusi Beatrise Gore. Katrs cepuru modelis ir unikāls roku darbs, kas izgatavots no dabīgā velūra. Izstādes ietvaros “tundra HATA” piedāvās cepuru terapiju – iespēju pielaikot mākslinieces radītās cepures, lai iedzīvotāji spētu izprast cepuru dizaina jaunrades, mākslinieciskās izpausmes un personības unikālās vizuālās identitātes veidošanas neizsmeļamās iespējas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.