Reklāmfoto

Hērakla trīspadsmitais varoņdarbs 0

Grieķu mitoloģija un antīkā literatūra piedāvā neizsmeļamu stāstu materiālu, kam pārtapt filmās, un mūsdienu digitālo grafiku ispējas to tikai veicina, ļaujot realizēt gandrīz vai jebkuru fantāziju par iedomātās pasaules un tās iemītnieku izskatu. Svaigākā filma šajā piedāvājumā ir „Hērakls“, kas veidota pēc komiksa „Hērakls: Trāķiešu kari“ (The Thracian Wars) motīviem.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Filmā Zeva dēls pusdievs Hērakls ir jau paveicis slavenos 12 varoņdarbus, palicis viens bez ģimenes un satvaru ikdienai rod kopā ar citiem kareivjiem kā algotnis dodoties nāves briesmās. Viņam nav svarīgs pretinieks, tikai maksa par paveikto, ko saņem zeltā. Dēļ izslavētā spēka un bezbailības Hērakls un viņa biedri tiek nolīgti apmācīt trāķiešu karaļa galma armiju, lai padarītu to par varenāko pasaulē. Hērakls nenojaušs, ka karalim ir savi plāni par armijas īstās nepieciešamības iemesliem. Piedzīvojumu filma ar iespaidīgām kauju ainām un dažādiem mošķiem realizēta 3D tehnoloģijā, lai vēl izteiksmīgāk atainotu iedomāto antīko pasauli un notikumu varenību. Interesanti salīdzināt šodienas iespējas ar agrāko dekāžu filmu specefektu veidošanas paņēmieniem un laiku, kāds bija nepieciešams to uzņemšanai. 1963. gada klasikā „Jāsons un argonauti“ ir epizode, ko filmēja ar stop-motion animāciju, parādot cīņu starp trim aktieriem un septiņiem skeletiem, kuras uzņemšanai pagāja četri mēneši. Ja „Hērakls“ taptu ar šādiem pašiem paņēmieniem, tad uz ekrāniem to neredzētu vēl ilgu laiku.

Hērakla lomā ir aktieris un bijušais reslinga čempions Dveins Džonsons, kuru uzskata par vienu no labākajiem šīs cīņas mākslas profesionāļiem un viņš šo nodarbošanos ģimenē turpina jau trešajā paaudzē. Pateicoties atpazīstamībai sportā, Džonsons kļuva pievilcīgs arī popkultūras vidē – mūzikas video, TV šovi, likumsakarīgi nonākot līdz kinoindustrijai. Tā rezultātā jau pavisam drīz sekoja galvenā loma filmā „Skorpionu karalis“ (2002), kas bija turpinājums filmai „Mūmija atgriežas“ (2001). Džonsons piedalījies jau vairākās „Ātrs un bez žēlastības“ filmās, kuru turpinājumi gaidāmi atkal arī nākamajos gados. Sava atlētiskā auguma dēļ Džonsons bija ļoti atbilstošs lomai un loma viņam ļoti patika – kādā intervijā viņš teicis, ka ne tikai to nospēlētu atkal, bet darītu to pat divreiz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ņemot vērā, ka Hērakls ir pusdievs, viņa piedzīvojumi var būt bezgalīgi, radot pamatu atkal jaunām filmām.

UZZIŅA:


„Hērakls“ / Hercules

ASV, 2014

Režisors Brets Retners

Lomās: Dveins Džonsons, Īans Makšeins, Džons Hērts, Rufuss Sjūels, Džozefs Fainss, Rebeka Fērgusone u.c.

Kinoteātros „Citadele“, „Multikino“, „Cinamon“ no 25. VII

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.