Reklāmfoto

Britu talants Džeimss Arturs dziedās Rīgā 0

7. augustā Rīgā pirmoreiz viesosies skandalozā britu uzlecošā zvaigzne, Lielbritānijas talantu TV konkursa “X Factor” 9. sezonas uzvarētājs, 26 gadus vecais dziedātājs Džeimss Arturs. Daugavas koncertzālē jaunais britu mūziķis sniegs koncertu, viesojoties Latvijā viņa pirmās, paplašinātās solo turnejas ietvaros.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Iespējams, Latvijas klausītājam Džeimsa vārds un balss paslīdējuši garām, tomēr viņš ir zināms tiem miljoniem skatītāju, kas aizrautīgi seko līdzi pasaules jauno talantu un sensāciju kaltuvei, televīzijas šovam “X Factor”, kas pasaulei devusi, piemēram, globālu slavu guvušo puišu grupu “One Direction”, Džeimsa Artura vārds, balss un uzstāšanās ir ne tikai pazīstami, bet nereti – pielūgti un apjūsmoti.

Jaunais mūziķis (viņš ne tikai dzied, bet spēlē ģitāras pavadījumu) iekarojis klausītāju sirdis visā pasaulē, izpildot grāvēja – Šanteles dziesmas “Impossible” – versiju, kuras video skatījumi “YouTube” vietnē sasnieguši gandrīz 60 miljonus, tāpat kā skaņdarbi “Recovery”, “You’re Nobody ’til Somebody Loves You”, “Get Down” un citi. Debijas albums “James Arthur” Lielbritānijas albumu topā pirmajā nedēļā piekāpās tikai repera Eminema atgriešanās ierakstu izdevumam. Savukārt ieraksts “Impossible” kļuva par vienu no visu laiku visvairāk pārdotajiem un klausītajiem ierakstiem Lielbritānijā un citur pasaulē, pārspējot vairākus rekordus, turklāt iegūtie līdzekļi tika novirzīti labdarībai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikpat ļoti kā viņa mūzika un balss televīzijas skatītājus visā pasaulē aizkustinājis viņa ceļš līdz panākumiem – sarežģīta bērnība, bēgšana no mājām, pat būšana bez pajumtes, pastāvīgā cīņa ar sevi un nerimstoša mīlestība uz mūziku, kas pat uz brīdi atkal saveda kopā viņa šķirtos vecākus, kas “X Factor” laikā atbalstīja dēla cīņu par uzvaru. Konkursa laikā Džeimss aizrāva gan žūriju, gan viesus, starp kuriem bija gan Rianna, gan Rita Ora, bet žūrijas dalībniece dziedātāja Nikola Šērzingere pat kļuva par viņa mentoru. Žūrijas vadītājs, ietekmīgais mūzikas uzņēmējs Saimons Kauels pēc jaunā talanta uzvaras atzina, ka tā bijusi pelnīta. Savukārt šī brīža britu spožākā uzlecošā zvaigzne mūziķis Eds Šīrans nekavējās paziņot, ka aicina Džeimsu Arturu pievienoties viņam studijā.

Tiesa, savā neilgajā slavas laikā Džeimss paguvis sacelt pamatīgu ažiotāžu, kādai no viņa dziedātajām dziesmām izvēloties nepārprotami homofobiskas rupjības, kas izraisīja skandālu un lika pašam mūziķim aizdomāties pat līdz skatuves vārda maiņai. Tomēr Džeimss jau atvainojies par savām izdarībām, turpina būt tikpat aizkustinošs un talantīgs. Nepārprotami, viņa balss un nesamākslota skatuviskā šarma dotības liek piekrist, ka mūziķis ir visu laiku labākais šova “X Factor” uzvarētājs.

Džeimsa Artura koncertturneja aizsākās janvārī Lielbritānijā ar īsā laikā izpārdotiem koncertiem. 2014. gada 7. augustā mūziķis sniegšot aizkustinošu koncertu Rīgā, Vecrīgā, uz Triangula bastiona jumta izveidotajā vasaras koncertzālē, vēsta Daugavas koncertzāles pārstāvji. Džeimss Arturs Rīgā ieradīšoties pilnā koncertsastāvā, līdzi vedot arī turnejas koncerta aprīkojumu.

Varbūt noder


Biļetes – “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, HYPERLINK “http://www.bilesuparadize.lv/”www.bilesuparadize.lv.

Cena: EUR 25 – 50.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.