Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
1. septembris, 2014
Drukāt

Taisām arbūzu ballīti! Dzeramajā – arbūzu bole

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Klāt 1. septembris! Atkalredzēšanos ar skolasbiedriem var nosvinēt jautrā arbūzu ballītē. Piedāvājam receptes, lai pagatavotu dažādus ēdienus no arbūza un, izmantojot neparastākus produktus, imitētu šo lielo ogu. Atliek tikai sapucēties – un ballīte var sākties!

Bole


• Liels arbūzs

• 1 l vīnogu sulas

• 1 l ābolu sulas

• 0,5 l bumbieru sulas

• 0,5 l minerālūdens

• Banāns

• Liels bumbieris

• 5 aprikozes

• 300 g mazo vīnogu bez kauliņiem

Arbūzam nogriež micīti un izgrebj viduci, bet ne līdz baltajai mizai – tā, lai sāni paliek sarkani. Grebjot arbūzu, ar mazo saldējuma karoti vai īpašu arbūzu/meloņu dekorējamo karoti, kam ir neliels kausiņš ar asām malām, veido mazas, apaļas bumbiņas. Dažas no tām pievieno bolei, citas kopā ar pārējiem augļiem sadur uz iesmiņiem.

Sulas un minerālūdeni ielej no arbūza izveidotajā traukā – bolē. Bumbierus sagriež smalkos salmiņos, banānus – mazās ripiņās, ābolus – kubiciņos. Pavisam maziņas vīnogas izmanto veselas, bet lielākās pārgriež uz pusēm. Visu saliek arbūzā un novieto vēsumā. No receptē minētajām sastāvdaļām iegūst divus boles pildījumus. Kad viena porcija iztukšota, papildina no jauna.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+