Foto: LETA

Krāšņais pasaku tēlu gājiens uz Gaismas pili 0

Sprīdītis, četri musketieri, Buratino, pelīte Minnija, vairākas Pepijas ar Nilsona kungu uz pleca – ne saskaitīt visus pasaku tēlus, kuri šodien devās pāri Akmens tiltam bērnu karnevāla gājienā “Gribu iet uz bibliotēku!”.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Jau agrāk LNB Bērnu literatūras centra vadītāja un karnevāla gājiena organizatore Silvija Tretjakova sacīja, ka uz karnevālu ielūgti bērni no visas Latvijas. “Ar karnevālu Latvijas Nacionālā bibliotēka grib izcelt lasošus, rakstošus, zinātkārus un radošus bērnus kā vērtību un darīt zināmu, ka Gaismas pils ir viņiem atvērta zināšanu ieguvei un personības pilnveidošanai,” pauda Tretjakova.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šodien karnevāla noslēgumā tika arī atvērta grāmata “Atmodināt Saulcerīti”, kurā publicēti 72 oriģinālākie darbi no LNB Bērnu literatūras centra rīkotā domrakstu konkursa bērniem. Jaunradītās leģendas par Saulcerīti, Antiņu, Stikla kalnu un citiem Raiņa lugas “Zelta zirgs” tēliem ilustrējis mākslinieks Reinis Pētersons. Grāmatas tirāža – 2000 eksemplāru, kas bez maksas tika uzdāvināti karnevāla dalībniekiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.