Publicitātes foto

Atvērs pazīstamiem cilvēkiem un Kaļiņingradai veltītus fotoalbumus 0

Ceturtdien, 11. septembrī, plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejā atvērs fotogrāfa Dmitrija Višemirskija grāmatu “post –” atklāšana un fotogrāfa Vilhelma Mihailovska foto albumu “Portreti. Likteņu grāmata”, portālu LA.lv informēja muzejā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Fotogrāfs no Kaļiņingradas Krievijā Dmitrijs Višemirskijs grāmatā “post –” aplūko šī Baltijas jūras piekrastē esošā apgabala postvācu un postpadomju kultūras telpu. Līdz 1945. gadam šī teritorija bija daļa no Austrumu Prūsijas. Savulaik šeit dzīvojuši tādi izcili zinātnieki un domātāji kā Imanuels Kants, Hanna Ārente, Frīdrihs Beselis un citi.

Šobrīd Kaļiņingradas apgabala kultūrainava, kas veidojusies no pretrunīgajām Krievijas un Vācijas kultūrām, Eiropai var likties ļoti interesanta un bieži vien – absurda. Fotogrāfijas, kuras iekļautas grāmatā “post –” ir uzņemtas 21. gadsimta pirmajos gados.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt fotogrāfa Vilhelma Mihailovska foto albumā “Vilhelms Mihailovskis. Portreti. Likteņu grāmata” 229 attēlos portretēti 257 panākumiem bagāti cilvēki.

Pats autors saka: “Četrdesmit gadus man ir bijusi iespēja uzņemt attēlus, izmantojot radošumu un garīgo enerģiju no maniem vienaudžiem, ar kuriem mani vienoja kultūra un pasaules uzskati. Ar daudziem no viņiem liktenis man dāvāja draudzību – ar Ojāru Vācieti, Egonu Spuri, Ansi Epneru, Hercu Franku, Ludmilu Azarovu, Jāni Gleizdu, Gunāru Bindi, Raimondu Paulu… Es uzskatu, ka mans pienākums ir saglabāt viņu tēlus laikā.”

Ieeja pasākumā – bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.