Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
2. novembris, 2014
Drukāt

Mutē kūstošs kafijas krēms (4)

Foto-say7.infoFoto-say7.info

Šis ir maigs, aromātisks deserts, kurš burtiski kūst mutē. Galvenais, gatavojot desertu, nesakult saldo krējumu par daudz, citādi saldais sanāks trekns. No dotā produktu daudzuma sanāk 5 – 7 porcijas.

 

Sastāvdaļas – 250 ml kafijas (3 tējkarotes kafijas uz 250 ml ūdens), 3 olu dzeltenumi, 150 g cukura, 10 g (2 tējkarotes) želatīna, 300 ml saldā krējuma (30-35%).

Pagatavošana.

Želatīnu iemaisa 100 ml novārīta un atdzesēta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Mazā katliņā samaisa dzeltenumus ar cukuru. Katliņu liek lielākā katlā ūdens peldē un karsē, kamēr cukurs ir izšķīdis.

Pielej klāt sagatavoto kafiju. Turpat ūdens peldē pielej želatīnu un karsē, kamēr želatīns ir pilnībā izkusis.

Katliņu noņem no uguns un atdzesē.

Bļodā sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievieno atdzisušo kafijas masu. Visu kārtīgi samaisa.

Iegūto desertu pilda porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3 – 4 stundām, lai sastingst.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. nu šķidrs nevar sanākt, tur tacu nāk klat želantīns,,,, aukstumā jāpatur gan.

  2. Viss jau ir tīri smuki un labi, bet, laikam, kaut ko nepareizi izdarīju… Kādai bija jāsanāk masai? Man iznāca galīgi šķidrs… 🙁 vai pēc tam ledusskapī saželē?

  3. Es nelieku tikai saldo krējumu, bet pusi uz pusi ar skābo krējumu, savādāk no saldā krējuma tāda tauku kārtiņa mutē veidojās.

  4. GRRIBU!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+