Foto: Shutterstock.com

Mūzikas dziedinošās spējas 0

Zinātnieki Vācijas galvaspilsētā Berlīnē izpētījuši, ka tieši melanholiskas mūzikas klausīšanas var ievērojami uzlabot garastāvokli un emocionālo labsajūtu, raksta avīze “The Daily Mail”.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Pētījumā noskaidrots, ka vairākums cilvēku piedzīvo visnotaļ raibu emociju gammu, klausoties skumjās dziesmās. Līlas Tarufi un Štefana Kelša pētījumā piedalījās 722 brīvprātīgie no dažādām pasaules valstīm.

Izpētot eksperimenta dalībnieku smadzenes un emocionālo pašsajūtu melanholisku skaņdarbu klausīšanās laikā zinātnieki secināja, ka šāda mūzika cilvēkos rada pozitīvas sajūtas, tostarp nostalģiju, mieru, maigumu, ieinteresētību. Ar līdzīgas tematikas pētījumu klajā nākuši Kembridžas universitātes zinātnieki, kuri ar depresiju sirgstošiem cilvēkiem iesaka klausīties hiphopa mūziku. “Šādos skaņdarbos galvenais ir vārdi. Tajos tiek apdziedātas dažādas vietas, kur cilvēki grib doties, mašīnas, ar kurām viņi gribētu braukt,” teikts pētījumā, norādot, ka šādi teksti cilvēkos iedveš cerību labākām priekšdienām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.