Foto: Mārtiņš Otto, Rīga 2014

“Kartupeļu opera” ienes pustonnu kartupeļu akcijai “Pārtikušai Latvijai” 0

Eiropas Kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” projekts “Kartupeļu opera”, sadarbībā ar Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienību, ziedojis gandrīz 700 kilogramus kartupeļu pārtikas bankai “Paēdušai Latvijai”, kas ziedojumu nodos trūcīgām ģimenēm ar bērniem, senioriem un invalīdiem, portāls lA.lv uzzināja Rīgas Doma zēnu un meiteņu koru biedrībā.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 104
Lasīt citas ziņas

Ziedojums kartupeļos radies ar spēles “Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata” dalībnieku palīdzību, skaidro fonda valdes locekle Inese Beķere: “Visas vasaras garumā 1849 jaunāko klašu skolēni ar savām klasēm un ģimenēm audzēja kartupeļus podos un veidoja tiem virtuālos profilus vietnē kartupelis.lv. Par katru veikto ierakstu dalībnieki saņēma punktus jeb virtuālus kartupeļus, kurus spēles noslēgumā varēja iemainīt pret balvām vai pārvērst reālos kartupeļos, kas nonāktu ziedojumā.” Pārvēršot punktus kartupeļos, ar Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības gādību kopā saziedoti 680 kilogrami kartupeļu, piebilst Beķere.

Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” pārstāvji atklāj – ziedotie kartupeļi tiks izdalīti trūkumā nonākušām ģimenēm ar bērniem, senioriem un invalīdiem gan pašu gatavošanai mājās, gan kulinārijas nodarbībām, lai papildinātu zināšanas un ēdienkarti ar jauniem ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Projekta “Kartupeļu opera” veidotāji un dalībnieki aicina turpināt iesākto un, apmeklējot koncertuzvedumu “Kartupeļu opera”, ņemt līdzi pa kartupelim, ko varēs ziedot pārtikas bankai “Paēdušai Latvijai”.

Nākamās izrādes gaidāmas 3. uz 7. decembrī (K/z “Rīga”). Pēc tām “Kartupeļu opera” uzsāks ceļojumu pa Latviju un to būs iespējams noskatīties arī 31. janvārī – Ventspils k/n “jūras vārti”; 5. februārī – Rēzeknē, koncertzālē “Gors”; 19. februārī – Liepājas teātrī; 19. aprīlī – Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, kā arī papildizrādē 1. martā koncertzālē “Rīga”. Saziedotie kartupeļi tiks nogādāti attiecīgā reģiona pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” filiālei vai sadarbības partneriem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.