Foto: LETA

Piektdien Rīgā sākas festivāls Ziemassvētku egļu ceļš 0

Ar objekta “Ieej svētkos” atklāšanu, no piektdienas, 5. decembra, sākas vides objektu festivāls “Ziemassvētku egļu ceļš”, portālam LA.lv pavēstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Šogad, festivāla pastāvēšanas piecu gadu jubilejas gadā, tas piedāvās 74 profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidotas Ziemassvētku egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību.

“Rīga var lepoties, ka šāds vides objektu festivāls notiek tieši Latvijas galvaspilsētā un nav sastopams nekur citur, tādējādi uzturot spēkā leģendu par Rīgā pirmo rotāto Ziemassvētku egli. Novēlu, lai katram festivāla darbu autoram ir gandarījums par paveikto un svētku rotāšanā īstenoto ideju, bet apmeklētāji, lai gūst svētku prieku no Ziemassvētku egļu ceļā sastaptiem vides objektiem un krāsainajām, dzīvespriecīgajām eglēm,” aicinot apmeklēt festivālu, tā atklāšanas pasākumā, teica Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi, gan šogad radītie vides objekti.

“Man ir liels prieks Rīgas pilsētai un tās iedzīvotājiem dāvināt vides objektu “Ieej svētkos!”. Mēs esam uzņēmums, kas būvē tiltus, terminālus, ēkas un cenšamies padarīt dzīvi ērtāku un skaistāku. Tas mums sagādā vislielāko prieku! Tādēļ esam lepni, ka svētku laikā varam dāvināt šo objektu “Ieej svētkos!” Rīgai, kas padarīs mūsu pilsētu gaišāku, skaistāku un sniegs prieku visiem rīdziniekiem un tās viesiem,” uzsver “LNK Group” valdes loceklis Genādijs Kamkalovs un novēl visiem priecīgus svētkus, aicinot simboliski “Ieiet svētkos!”

Jau no piektdienas Rīgā būs skatāmi vides objekti “Rīgas Zelta gaiļa egle”, “Būs karaliene”, “Sveču istabas mīlestības egle”, “Rīgas krāsas”, “Apliecinājums”, “Jūgendstila egle”, “Teatrālā egle ar kavalieri”, “Jampadracis”, “Esam klāt” un daudzas citas, katra no tām ar savu īpašo stāstu.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt palīdzēs īpaši sagatavota karte, kura atrodama interneta vietnē www.eglufestivals.lv.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.