Foto-LETA

Brīdina par kredītkaršu datu izkrāpējiem 0

Valsts policija (VP) saņēmusi informāciju, ka kādā interneta vietnē, it kā piedāvājot iegādāties spēļu konsoli, tiek izkrāpti personu un viņu kredītkaršu dati, portālam LA.lv pastāstīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Lūkina.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Nosacījums, kas jāpilda, lai iegādātos šo preci par izdevīgo cenu, ir – jāsniedz informācija gan par sevi, gan kredītkarti, proti, jāievada uz kredītkartes norādītais personas vārds un uzvārds, kredītkartes numurs, kartes derīguma termiņš, trīsciparu kods CVV, kā arī piegādes adrese. Izmantojot šādus personu un kredītkaršu datus, krāpnieki var izkrāpt personas uzkrātos līdzekļus.

Valsts policija vēlreiz aicina nevienam neatklāt savus personas un kredītkaršu datus, interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi krāpniecisko darbību gadījumi notiek cilvēku neuzmanības un pārlieku lielas uzticēšanās dēļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja kāda persona ir sniegusi savus personas un kredītkartes datus, lai it kā iegādātos šo spēļu konsoli, un tādēļ tikusi apkrāpta, policija aicina ziņot, vēršoties tuvākajā policijas iecirknī ar iesniegumu vai zvanot uz telefona numuru 110.