Publicitātes foto

Pasaules cirka elpa festivālā “Zelta Kārlis” 0

Jau piekto gadu pēc kārtas Rīgas cirkā ierodas profesionāli cirka mākslinieki no dažādām zemēm, lai piedalītos Starptautiskajā cirka festivālā „Zelta Kārlis 2015”. No 23. līdz 26. janvārim Rīgas cirka mīļotājiem Rīgas cirkā būs iespēja noskatīties gandrīz pussimts priekšnesumu, kuri cīnīsies par žūrijas balvām un skatītāju simpātijām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Turpinot attīstīt cirka tradīcijas un sekmēt mākslinieku apmaiņu starp Latviju, Eiropu un citām pasaules valstīm, Rīgas cirks 2015. gada janvārī aicinājis māksliniekus no visas pasaules piedalīties Starptautiskajā cirka festivālā. Šogad dalībai festivālā ir pieteikuši mākslinieki no 14 pasaules valstīm: ASV, Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas, Somijas, Meksikas, Moldovas, Baltkrievijas, Itālijas un Šveices. Kopā gaidāmi gandrīz 50 priekšnesumi dažādos cirka žanros.

„Festivāla mērķis ir attīstīt labas cirka tradīcijas un sekmēt mākslinieku apmaiņu starp Latviju, Eiropu un citām pasaules valstīm,” teic cirka pārstāve Anita Tropa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gandrīz katrs festivāla dalībnieks ir pazīstams dažādu pasaules cirku skatītājiem un var lepoties par uzvarām pasaulē rīkotos cirka festivālos. Piemēram, akrobātu ansamblis “Akrobāti ar krievu kārti”, kura vadītājs ir Igors Stinka, pērnā gada novembrī kļuva par Vuhau (Ķīna) pasaules cirka festivāla zelta godalgas ieguvēju. Savukārt Alihansa Alihanova vadītais septiņu ekvilibristu kolektīvs “zeltu” Ķīnā izcīnīja 2013. gadā, bet pirms tam ar savu sniegumu pārsteidza Parīzes cirku „Mondial du Cirque de Demain” un 35. Montekarlo cirka festivāla žūriju un skatītājus.

Rīgas cirks vēsta, ka tāpat kā citus gadus, arī šoreiz festivālā piedalās Latvijas mākslinieki. 23. janvāra festivāla atklāšanas izrādē būs iespējams tikties ar iepriekšējo festivālu laureātiem, savukārt festivāla konkursa dienās startēs divi pašmāju mākslinieku cirka numuri. Gaidāmi gan enerģiski vingrojumi uz vertikālās virves. Skatītājus priecēs arī jauniestudēts kostīmu transformācijas priekšnesums.

„Pērn pirmo reizi mūsu festivālā piedalījās ASV gaisa vingrotāja, šogad, viņas iedrošināti, uz festivālu no Amerikas Savienotajām Valstīm lido jau četri dažādu cirka numuru mākslinieki,” atklāj A. Tropa. Pirmo reizi ieradīsies arī žonglieris no Meksikas. Festivālā piedalīsies arī īpaši uzaicinātie viesmākslinieki, kuri pārsteigs skatītājus ar krāšņiem priekšnesumiem.

Kā allaž, festivāla konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija. Mākslinieki cīnīsies par festivāla galvenajām balvām: “Grand Prix”, “Zelta Kārlis”, “Sudraba Kārlis” un “Bronzas Kārlis”. Tāpat festivāla norises laikā arī skatītajiem būs iespēja izvēlēties savu favorītu, kurš festivāla noslēgumā saņems balvu “Skatītāju simpātija”.

Varbūt noder

Festivāla „Zelta Kārlis 2015” izrādes:

23. I 18.00 festivāla atklāšana;

24. I 12.00 un 16.00 izrāde;

25. I 12.00 izrāde;

26. I 18.00 Galā izrāde.

Izrāžu garums 2 stundas.

Biļetes: „Rīgas cirka” kasēs, „Biļešu serviss” kasēs, www.bilesuserviss.lv

Cenas: EUR 7,50 -19,50. Bērniem līdz 5 gadiem, neaizņemot atsevišķu sēdvietu EUR 1,50.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.