Publicitātes foto

Izdejos ēnu un cilvēku dzīves 0

Pēc neilga laika, 7. februārī, pirmizrādi piedzīvos pirmā Latvijā iestudētā ēnu deju teātra izrāde “Ēnas nāk gaismā!”, portālam LA.lv pastāstīja biedrības “Happy Dance Studio” sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Mališko.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Mališko stāsta, ka izrāde, kuru veidojusi biedrības “Happy Dance Studio” vadītāja un deju pasniedzēja Līva Gudule kopā ar deju pasniedzējiem Mārtiņu Līdaku, Nauri Narvaišu un Nadeždu Beļajevu, multimediju mākslinieci Annu Meldrāju un specefektu meistaru Rūdolfu Grūbi, aicina skatītājus doties sirreālā ceļojumā caur ierastām ikdienas situācijām.

“Ēnu deju teātris ir jauns izteiksmes veids, kas skatītājam vēl neredzētā formātā ļauj dzīvot līdzi stāstam. Sintezējot vairākus mākslas elementus, kā deju, multimedijus, teātri un dažādas gaismu spēles, “Happy Dance Studio” deju izrādei pievieno papildu dimensiju – ēnu pasauli. Ēnas, gan dzīvojot savu dzīvi, gan mijiedarbojoties ar dejotājiem, atklāj skatītājiem citādu domu, sajūtu un laika gammas. Izrādē tiek atainota nemitīga saspēle starp divām pasaulēm: fantāziju un realitāti, ārēji redzamo un sevī slēpto, pārspīlēto un pieticīgo. “Happy Dance Studio” dejotāji izdejo gan ēnu, gan reālu cilvēku dzīves un noteikumus,” stāsta izrādes režisore.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāpiebilst, ēnu teātris – vien no senākajām izklaides formām, kas bijusi populāra jau antīkajā Ķīnā – pamazām atgūst popularitāti kā pasaulē, tā arī Latvijā.

Pirmizrāde “Ēnas nāk gaismā!” notiks šī gada 7. februārī plkst. 19 Neatkarīgajā teātrī “Skatuve”. Biļetes, kuru cenas ir no 5 līdz 10 eiro, nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.