Publicitātes foto

Piešķir 200 000 “Dvēseļu puteņa” veidošanai 2

Nacionālais kino centrs (NKC) šogad 200 000 eiro piešķirs filmai “Dvēseļu putenis”, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā pastāstīja NKC vadītāja Dita Rietuma.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Arī 2014. gadam filmas “Dvēseļu putenis” veidošanai no valsts budžeta tika piešķirta tikpat liela summa.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sākotnēji 2013. gadā bija iesniegusi valsts 2014. gada budžetā pieprasījumu par 938 699 latu (1 335 648 eiro) piešķiršanu spēlfilmas “Dvēseļu putenis” ražošanas sagatavošanai un filmēšanas pirmajam posmam. Komisijas iesniegtais priekšlikums paredzēja, ka 2015. gadā filmas veidošanai jāpiešķir 920 275 lati (1 309 433 eiro).

CITI ŠOBRĪD LASA

Valdība šo ierosinājumu neatbalstīja, savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vēlāk vienojās atbalstīt mazākas summas piešķiršanu, proti, paredzēt šim mērķim 200 000 eiro.

Papildu finansējuma piešķiršana filmai “Dvēseļu putenis” izraisīja pretrunīgas diskusijas nozares ekspertu starpā. Daļa uzskatīja, ka politiska naudas dalīšana grauj finansējuma sadales sistēmu, kas balstās uz mākslinieciskām kvalitātēm, bet citi pauda gandarījumu, ka nozarei ar jebkādiem līdzekļiem izdevies piesaistīt papildu finanses.

Saeima, arī izskatot 2013. gada budžetu, atbalstīja filmas projekta “Dvēseļu putenis” attīstību, piešķirot no valsts budžeta līdzekļiem 25 000 latu (35 571 eiro) filmas projektam.

Filmu uzņem SIA “Studija F.O.R.M.A”. Tās komandā ir režisors Armands Zvirbulis, scenārija autors Alvis Lapiņš un producents Gatis Upmalis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.