Ekrānšāviņš no virtuālās tūres.

Ekskursijas Stūra mājā atsāksies 13. februārī 0

Stūra māju apmeklētājiem atkal atvērs 13. februārī, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Strazda.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 36
Lasīt citas ziņas

Izstāde Stūra mājā būs par brīvu, bet maksas ekskursijās ar gidu būs iespējams izstaigāt kameras 1. stāvā un pagrabā un pagalmu. Ekskursija maksās piecus eiro. Represētajiem ekskursijas būs par brīvu, bet studentiem un skolēniem tās maksās divus eiro.

Biļetes uz ekskursijām Stūra mājā būs pieejamas no 9. februāra “Biļešu servisa” tīklā. Kamēr vēl biļetes nav iegādājamas, pieteikt ekskursijas var projekta pārstāvei Aijai Abenei pa epastu [email protected].

CITI ŠOBRĪD LASA

Strazda sacīja, ka Stūra mājas ekspozīcija nebūs pieejama otrdienās, savukārt trešdienas būs garās dienas, kad Stūra māju varēs apmeklēt līdz pat plkst.19. Pirmdien, ceturtdien, piektdien Stūra mājas ekspozīcija būs pieejama līdz plkst.17.30. bet sestdienās un svētdienās līdz plkst.16. Strazda paskaidroja, ka darba laiks piemērots plūsmai, kāda Stūra mājas ekspozīcijā bija pērn rudenī. Viņa teica, ka atkarībā no pieprasījuma vasarā Stūra mājas darba laiki var mainīties.

Apmeklētājiem Stūra māja būs pieejama Okupācijas muzeja veidotā ekspozīcija par čekas darbību Latvijā un čekas cietuma kameras pirmajā un pagrabstāvā.

“Ekspozīcijas pamats būs pagājušā gada izstāde, kas gatavota Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras programmai biroja “Rīga 2014″ paspārnē, bet būs arī jauninājumi —ekspozīcija papildināta ar priekšmetiem, piemēram, čekista formastērpu, kā arī fotogrāfijām. Tiks atvērtas vēl arī dažas kameras, kas iepriekš nebija apskatāmas,” iepriekš aģentūru BNS informēja Strazda.

Jau vēstīts, ka Stūra māja bija atvērta no 1. maija līdz 19. oktobrim, kad tika realizēts projekts Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, piedāvājot bez maksas apmeklēt Okupācijas muzeja iekārtoto izstādi pirmajā stāvā, kā arī ekskursiju “Čekas pagrabos” gida pavadībā un piecas izstādes – “Draudzības (re)konstrukcija”, “Latvieša koferis”, “Par spīti visam”, “10 lietu stāsti par cilvēku un varu” un “Liktens lietu muzejs”, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības pagātnē, kuras joprojām iespaido mūsu apziņu.

Valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pērn oktobra beigās piešķīra 22 225 eiro, lai nodrošinātu Stūra mājas pirmā stāva un pagrabstāva pieejamību apmeklētājiem arī turpmāk. “Valsts nekustamie īpašumi” nama pirmajā un pagrabstāvā ierīkojuši apkuri.

Reklāma
Reklāma

Stūra māju kopš piektdienas iespējams izstaigāt arī virtuāli. Ekskursijā iespējams aplūkot Okupācijas muzeja veidotās ekspozīcijas zāli, ieslodzījuma kameras, nopratināšanas telpu, ieslodzīto pastaigu laukumu un vairākas citas vietas, kas redzamas 360 grādu fotogrāfijās. Ainas papildina paskaidrojošie teksti. Ekskursijā ietverts dokumentālais videomateriāls ar bijušo ieslodzīto stāstījumu par čekā piedzīvoto, kā arī angļu valodā runājošajiem paredzēta īsfilma par Stūra māju un abām ekspozīcijām, kas tajā bija skatāmas 2014. gadā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.