Foto – Shutterstock

Gaisa temperatūra Latgalē pazeminājusies līdz -4 grādiem; ceļi vietām apledojuši 1

Pirmdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, vietām Kurzemē nedaudz īslaicīgi snieg un līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Gaisa temperatūra ir no +2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -4 grādiem Latgalē.

Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, pretvēja piekrastē ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra ir -1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija 0..+2 grādi. 1.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +24 grādi Krētā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā ir -21..-22 grādi dažviet Alpu un Skandināvijas kalnos, kā arī -32 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos – Ziemeļu Ledus okeāna piekrastē.

Pirmdienas rītā braukšanu pa galvenajiem ceļiem atsevišķos posmos visos reģionos apgrūtina sniegs un apledojums, liecina uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” operatīvā informācija.

Savukārt braukšana pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināta daudzviet, it īpaši Kurzemē, bet pa vietējiem ceļiem – visā valstī.

Turpinās ceļu uzturēšanas darbi, agrā rītā tajos bija iesaistītas 189 “Latvijas autoceļu uzturētāja” ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica brauktuvju attīrīšanu no sniega un slideno posmu kaisīšanu.

Pirmdien uz lielceļiem gaidāmi pārsvarā apmierinoši braukšanas apstākļi, sliktāka situācija būs Kurzemē, kur daudzviet snigs, prognozē sinoptiķi. Vakarā ceļi daudzviet apledos.

“Latvijas Valsts ceļi” aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

Aktuālo informāciju par braukšanas apstākļiem jebkurā diennakts laikā var iegūt lapā “lvceli.lv” un “Waze” aplikācijā, kā arī pa tālruni 80005555.