Ārlietu ministrijas foto

Ar Ditas Krenbergas trio koncertu Slovākijā atklāta Latvijas prezidentūra ES 0

Pirmdien, 2. februārī Slovākijas Filharmonijas “Reduta” zālē Bratislavā ar Ditas Krenbergas trio koncertu oficiāli tika atklāta Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Sarīkojumu atklāja Latvijas vēstnieks Slovākijā Edgars Skuja un Slovākijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Peters Javorčiks.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Uz koncertu bija aicināti Slovākijas parlamenta, valdības, citu Slovākijas valsts institūciju, kā arī Bratislavas pilsētas pārstāvji, diplomāti no akreditētajām ārvalstu vēstniecībām unī Latvijas goda konsuls Slovākijā Miroslavs Repka.

Ditas Krenbergas trio, kura sastāvā koncertē flautiste Dita Krenberga, čelliste Inga Sunepa un pianists Juris Žvikovs, koncerta programmā bija gan latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Pētera Vaska un Pētera Plakida skaņdarbi, gan Jozefa Haidna, Fēliksa Mendelsona, Bendžamins Godāra un Astora Pjacollas kompozīcijas. Dita Krenberga sniedza ieskatu koncerta programmā latviešu, angļu un slovāku valodās. Koncerts sākās ar brīnišķīgu Ludviga van Bēthovena “Odas priekam” aranžējumu visu trīs mūziķu izpildījumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc koncerta vēstnieks E. Skuja aicināja viesus uz pieņemšanu.

20. janvārī Bratislavā vēstnieks E. Skuja iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras saturisko programmu, piedaloties Eiropas Komisijas pārstāvniecības Slovākijā rīkotajā diskusijā. Diskusiju vadīja EK pārstāvniecības Slovākijā vadītājs Dušans Hreneks, tajā piedalījās arī Slovākijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Peters Javorčiks . Pēc pasākuma viesi tika aicināti iepazīties ar Latvijas Institūta un Tūrisma Valsts aģentūras informāciju par Latviju un tūrisma iespējām, kā arī nogaršot Latvijas produktus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.