Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
11. decembris, 2014
Drukāt

5 receptes gardai karstvīna sezonai (1)

1. Karstvīnu labāk gatavot mājās, nevis pirkt gatavu

1no5
Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock
Foto-Shutterstock

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Kā norāda Elkor FOOD&WINE vadītāja, veikalos nopērkamie „gatavie“ karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu.

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.
Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

1.Klasiskais karstvīns

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Pussaldais sarkanvīns
150 ml
Vīnogu sula
50 ml
Grenadīna sīrups
15 ml
Citrona daiviņa
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa

  1. Karstvīnu labāk gatavot mājās, nevis pirkt gatavu
  2. 2.Karstais portvīns
  3. 3. Īpaši sildošais karstvīns
  4. 4. Karstais baltvīns
  5. 5.Karstais ābolu sidrs

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vēl ļoti labi iederas tādas garšvielas kā kardamons un ingvers. Var no mīļākajām garšvielām un citrusu miziņām (jāņem gan no ekoveikaliem) savārīt ļoti koncentrētu sīrupu, ko var pa karotei pievienot dažādiem karstajiem dzērieniem – grādīgiem un negrādīgiem no tējas līdz stiprinātajiem dzērieniem.

Aukstums šoziem paņēmis jau 29 cilvēku dzīvības; sestdien stindzinās pat -16 grādu salsAukstums šoziem paņēmis jau 29 cilvēku dzīvības, bet vēl vairāki simti ar ķermeņa atdzišanu nonākuši slimnīcā, piektdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.
Draugiem Facebook Twitter Google+