Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. augusts, 2014
Drukāt

50 virtuvē ļoti noderīgi padomi, kas patiks katrai saimniecei (9)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Dažas no šīm virtuves gudrībām pārdzīvojušas jau vairākas paaudzes, un, spriežot pēc vecmāmiņu atsauksmēm, tās patiešām darbojas!

1. Lai noņemtu no rokām nepatīkamo smaržu pēc sīpolu vai ķiploku griešanas, vienkārši parīvējiet tās ar nerūsējošā tērauda karotīti.

2. Atbrīvot rokas no nepatīkamām smakām palīdz arī negrauzdētas kafijas pupiņas.

3. Ja gadījies pārsālīt zupu, ieliec tajā pāris nomizotus kartupeļus – sāls uzsūksies tajos.

4. Vārot olas, pieber ūdenim šķipsniņu sāls, lai tās neieplīstu.

5. Neliec ledusskapī citrusaugļus un tomātus. Zema temperatūra pasliktina to garš un un aromātu.

6. Lai nomazgātu čuguna traukus, nevajag izmantot mazgāšanas līdzekļus. Pietiek tos notīrīt ar sāli un sausu papīra dvieli.

7. Vai piens pēc uzvārīšanas saies kunkuļos? Izrādās, tā nav taisnība. Vārīts piens ir pilnīgi drošs dzeršanai.

8. Lai notīrītu nogulsnes no elektriskās tējkannas sildelementa, uzkarsē tajā etiķi un ūdeni proporcijās 1:1 un pēc tam izskalo.

9. Lai tukši, slēgti trauki glabājot neiegūtu nepatīkamu smaku, katrā ieber šķipsniņu sāls

10. Ja mērce nejauši piedegusi, pārlej to tīrā katliņā un turpini gatavot. Pievieno nedaudz cukura, tomēr seko, lai mērce neiznāk pārāk salda. Bet cukurs neitralizēs piedeguma smaku.


11. Piedeguši rīsi? Uz piecām desmit minūtēm uzliec uz tiem baltmaizes šķēli, tā noņems piedeguma piegaršu. Ceļot rīsus galdā, nenoskrāpē pie katliņa dibena pielipušos rīsus.

12. Pirms čilli piparu griešanas iezied rokas ar augu eļļu: tad asā piparu eļļa neiesūksies ādā.

13. Ja šaubies par to, cik svaigas ir olas, ielej traukā ūdeni aptuveni 10 centimetru augstumā un ieliec tur olas. Svaigas olas paliks trauka apakšā. Ja paceļas tikai viena olas daļa, šīs olas jāizlieto pirmās. Savukārt uzpeldējušās olas nav svaigas.

14. Lai tiktu vaļā no skudrām, kas ieviesušās virtuvē, atrodi spraugu, pa kuru tās ielien un nosmērē to ar vazelīnu. Skudras vairs nevarēs ielīst. Ja skudras lien zem durvīm, uzzīmē tur līniju ar krītu. Kukaiņi netiks tai pāri.

15. Ja gribi pagatavot popkornu, 10 minūtes paturi graudus ūdenī. Nosusini graudus un gatavo kā parasti. Tā popkorns būs ātrāk gatavs, būs kraukšķīgāks un būs mazāk “neuzsprāgušu” graudu.

Pievienot komentāru

Komentāri (9)

  1. Paldies par padomiem! Katra paša ziņā, izmantojot veselo saprātu, ir to sviestu vai murgu, vai muļķības pieņemt vai nē.

  2. Man arī azots patika 🙂
    Un aisberga salātus latvieši mēdz apsaukāt par ledus salātiem.

  3. 8. lieto citronskābi un roku tīrīšanai tāpat un nebūs etiķa smakas.

  4. Ledusskapim tiek ieteikta soda, jo ar to ļoti labi notīrīt plastmasas virsmas un traukus, ar to var notīrīt taukus.

  5. Nu kas tas par murgu 50. padomā: dzērvenes + brūklenes lika ēst un brūkleņu lapu tēju dzert, jā, bet ne mellenes (acīm un gremošanas traktam) vecmammas padoms, kura zināja kā jālieto augi gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem.

  6. 47. padoms ir nepareizs, vienmēr !! un tikai NESĀLĪTS speķa gabaliņš, to saka jebkura vecmāmiņa vai zāļu tantiņa.

  7. “Zivju mēslos ir azots”, bet tulkotāja smadzenēs – tārpi!

Draugiem Facebook Twitter Google+