Latvijas Banka laidusi klajā piecu eiro sudraba kolekcijas monētu ar apzeltītām detaļām “Kurzemes baroks”, kuras grafisko dizainu veidojis Laimonis Šēnbergs, bet ģipša modeli – Ligita Franckeviča. Publicitātes foto)
Latvijas Banka laidusi klajā piecu eiro sudraba kolekcijas monētu ar apzeltītām detaļām “Kurzemes baroks”, kuras grafisko dizainu veidojis Laimonis Šēnbergs, bet ģipša modeli – Ligita Franckeviča. Publicitātes foto)
Foto – LETA

Vēl tikai šodien var balsot par skaistāko monētu 1

Šodien vēl pēdējo dienu iedzīvotāji var balsot par skaistāko un mākslinieciski interesantāko Latvijas Bankas klajā laisto pagājušā gada kolekcijas monētu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Pērn Latvijas Banka laida klajā sešas kolekcijas monētas – “Ainažu jūrskola”, “Baltā grāmata”, “Baltijas ceļš”, “Vecais Stenders”, “Gadskārtu monēta”, kā arī “Kurzemes baroks”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nobalsot par kādu no sešām minētajām monētām var Latvija Bankas mājaslapā “www.bank.lv” un vietnē “www.draugiem.lv/latvijasbanka” vai aizpildot anketas Latvijas Bankas ēkās Rīgā, K.Valdemāra ielā 2A un 1B, kā arī Liepājas filiālē. Balsošanas anketas izvietotas grāmatnīcās “Valters un Rapa”, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Rīgas Nacionālā vēstures muzeja pamatekspozīcijas un izstāžu zālēs, Mākslas akadēmijā, Rīgas numismātikas salonā Rīgā, Teātra ielā 4, atsevišķās Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas, Kuldīgas, Madonas, Preiļu, Ventspils bibliotēkās un Rīgas Centrālajā bibliotēkā.

Aptauju informatīvi atbalsta Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, biznesa augstskolā “Turība”, Banku augstskola.

Latvijas Banka nodrošina iespēju piedalīties aptaujā ar viedtālruņu palīdzību – informācijas materiāliem pievienoti QR kodi, kas ar mobilās ierīces starpniecību ļaus nokļūt balsošanas lapā, informē centrālā banka.

Aptaujas rezultāti tiks paziņoti noslēguma pasākumā 28. aprīlī un divu dienu laikā publicēti Latvijas Bankas interneta vietnē “www.bank.lv”. Noslēguma pasākumā notiks izloze starp balsošanas dalībniekiem – balvās 30 kolekcijas monētas, kas izlaistas 2014. gadā.

Kopš 2004. gada, kad Latvijas Banka sāka rīkot šo aptauju, par gada monētām atzītas “Laika monēta”, “Barons Minhauzens”, “Ciparu monēta”, “Laika monēta II”, “Laimes monēta”, “Ūdens monēta”, “Dzintara monēta”, “Miglā asaro logs”, Riharda Zariņa “Sudraba pieclatnieks”. Par 2013. gada monētu tika atzīta “Šūpuļa monēta”.

Latvijas Banka kopš 1995.gada ir izlaidusi 98 lata jubilejas un piemiņas monētas un sešas eiro kolekcijas monētas. To veidošanā piedalījušies vairāk nekā 40 Latvijas mākslinieku.
Latvijas monētas ir augstu novērtētas pasaulē – saņemtas daudzas prestižas godalgas, turklāt “Latvijas monēta” 2010.gadā kļuva par Pasaules gada monētu. Nesen saņemta vēl viena nozīmīga atzinība – Latvijas Bankas 2013.gadā izlaistā komponistam Rihardam Vāgneram veltītā kolekcijas monēta atzīta par gada labāko sudraba monētu pasaulē.