foto – Juris Kalniņš

“VEF Rīga” sesto gadu pēc kārtas spēlēs LBL finālā 1

Jau sesto sezonu pēc kārtas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālu piektdien sasniedza valsts vicečempioni “VEF Rīga”, kas pusfinālā pārvarēja “Liepāja”/”Triobet” pretestību.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Pusfināla sērijas ceturtajā mačā “VEF Rīga” izbraukumā piektdien pārspēja pretiniekus ar 92:69 (21:22, 29:16, 21:15, 21:16), sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-1.

Līdzīga cīņa starp abām komandām aizritēja vien pirmajā ceturtdaļā, ko sev par labu ar vienu punktu noslēdza mājinieki no Liepājas – 22:21. Tiesa, turpinājumā jau krietni veiksmīgāk spēlēja “VEF Rīga”, pirmo puslaiku noslēdzot jau ar 12 punktu pārsvaru – 50:38. Cīņas gaitu “Liepāja”/”Triobet” nespēja mainīt otrajā puslaikā, turklāt tā gaitā rīdzinieki pamanījās pārsniegt ne tikai 20, bet arī pat 30 punktu pārsvaru, jo noslēdzošā ceturkšņa laikā mājinieki punktus nespēja gūt vairākas minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

“VEF Rīga” sastāvā 24 punktus iemeta Jānis Timma, kuram arī 14 atlēkušās bumbas. Savukārt 20 punktus pievienoja Džeralds Robinsons. Tikmēr “Liepāja”/”Triobet” rindās 13 punktus iemeta Lauris Blaus, bet 12 guva Dveins Džonsons.

Līdz ar to “VEF Rīga” sezonu turpinās ar cīņu par zeltu, bet “Liepāja”/”Triobet” sacentīsies par bronzas medaļām.

Jau vēstīts, ka šīs sērijas pirmajā mačā pagājušajā ceturtdienā “VEF Rīga” basketbolisti Aizkrauklē bija pārāki vien pagarinājumā ar 73:68. Savukārt otrajā sērijas spēlē, lielisku sniegumu demonstrējot Jānim Timmam, rīdzinieki bija pārāki ar 83:70. Tomēr trešajā cīņā, kas norisinājās Kandavā, ar 64:59 pārāki bija liepājnieki.

“VEF Rīga” šosezon LBL regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā, desmit spēlēs tiekot pie astoņām uzvarām, kamēr “Liepāja”/”Triobet” ar 23 panākumiem 31 mačā bija trešā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.