Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents Andris Poga.
Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents Andris Poga.
Foto – LETA

LNSO ar spožiem solistiem koncertēs Parīzē 0

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aizver 2014./2015. gada sezonas priekškaru ar atbildīgu koncertu Parīzes Elizejas lauku teātrī, kur 18. maijā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros diriģenta Andra Pogas vadībā tiks atskaņots Džuzepes Verdi “Rekviēms”, portālam LA.lv pavēstīja orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kutuzova.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un četri solisti – soprāns Aga Mikolaja, mecosoprāns Oļesja Petrova, tenors Džordžo Berrudži un bass Rikardo Dzanellato.

Džuzepes Verdi leģendārais un populārais “Rekviēms” ir ne tik daudz mūžīgās gaismas spogulis, cik laicīgas pārdomas rosinošs iespaidīgs un dramatisks opuss, kas klausītājam sagādā neaizmirstamus emocionāla pārdzīvojuma brīžus. Zināms, ka savu pasaules uzskatu Verdi definēja kā agnostiķis jeb cilvēks, kurš uzskata, ka par Dieva esamību vai neesamību mēs nevaram neko uzzināt. Vēstulē savam izdevējam Rikordi komponists saka: “Esmu mazliet tāds kā ateists.” Savukārt kādā vēstulē sievai Džuzepīnai Verdi teicis: “Daļai tikumīgo ļaužu Dievs ir nepieciešams. Citi, kas tāpat ievēro visaugstākās morāles normas, ir laimīgāki, ja netic nekam.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Vērienīgā atskaņojuma norises vietā – Parīzes Elizejas lauku teātrī – ar šo koncertu LNSO sevi ierakstīs Parīzes kultūras pasākumu vēsturē. Verdi “Rekviēma” atskaņojums tik spožā solistu sastāvā lielā mērā iespējams, pateicoties Andra Pogas aģentūrai PIAS (Productions Internationales Albert Sarfati), nordaa Kutuzova un piebilst, ka sadarbība turpināsies arī augustā, kad orķestris atkārtoti pieteiks sevi Francijas publikai festivālā “Les Pianos Folies du Touquet-Paris-Plage”.

Latvijas mūziķu starptautiskā izgājiena uztakts notiks 15. maijā Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, kad Verdi “Rekviēma” atskaņojuma solistu kvartetā dzirdēsim patlaban Antverpenē, Freiburgā un Bratislavā dziedošo Lieni Kinču un Latvijas Nacionālās operas lielisko basbaritonu Rihardu Mačanovski. Mecosoprāna solo dziedās Sanktpēterburgas vokālmākslas zvaigzne Oļesja Petrova, un tenors būs viesis no Itālijas Džordžo Berrudži – pieredzējis un lielisks Verdi repertuāra dziedātājs, stāsta Kutuzova.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.